Ακολουθηστε μας

Life

Πάνος Μουζουράκης: «Στην Τούμπα έπαθα πολιτισμικό σοκ»

Για τα χρόνια που έζησε στην Ελβετία μίλησε ο Πάνος Μουζουράκης, αλλά και στο πολιτισμικό σοκ που έπαθε, όταν μετακόμισε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένεια του να επιλέγει να διαμείνει στην περιοχή της Τούμπας κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

«Όταν μετακομίσαμε στην Τούμπα, που ήταν όλο τσιμέντα και χώματα, ήταν ένα πολιτισμικό σοκ», εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη».

Ο Πάνος Μουζουράκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στα παιδικά του χρόνια καθώς, αλλά και τον φόβο που περιορίζει την αγάπη στη σημερινή εποχή.

Πιο αναλυτικά είπε: «Γεννήθηκα στην Ελβετία οπότε οι πρώτες μου αναμνήσεις μέχρι και τα οκτώ ήταν κεραμοσκεπές και ωραίο γρασίδι έξω. Πάρα πολύ όμορφα όλα. Νόμιζα ότι ήμασταν πλούσιοι για κάποιο λόγο και είχα αυτή την ψευδαίσθηση. Αφού όταν ήρθαμε στην Ελλάδα το 1987, που μετακομίσαμε σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση στην Τούμπα που ήταν όλο τσιμέντα και χώματα, ήταν ένα πολιτισμικό σοκ το οποίο όμως πλέον το βλέπεις με μια τέτοια νοσταλγία και μια τέτοια χαρά. Ήμουν κλειστό παιδάκι. Κάπου εκεί στα 16 άρχισα να ανοίγομαι και οικογενειακά ήμουν πειραχτήρι αλλά ήμουν και πολύ ευαίσθητος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο τραγουδιστής ανέφερε: «Η ψυχή μας έχει ασθενήσει γιατί έχουμε χάσει την επαφή μας μαζί της. Έχουμε χαθεί στην εικόνα μας και στα social media. Είναι περίεργες εποχές. Ο φόβος είναι που μας κλείνει ενώ έχουμε αγάπη μέσα μας να δώσουμε. Έχουμε φτάσει στο σημείο η ελευθερία του λόγου να καταπνιγεί την ελευθερία του λόγου».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life