Ακολουθηστε μας

Life

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ασ΄τους… Πάνε να κοιμηθούν»! – Η σοκαριστική εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια για το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσούρης.

Η φράση που ακούστηκε από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ όταν ενημερώθηκαν για την παρουσία των Κροατών χούλιγκανς ήταν «άσ΄ τους… πάνε να κοιμηθούν», με την αστυνομία να πιάνεται τελικά στον ύπνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η ΕΛ.ΑΣ. πίστευε πως οι Κροάτες χούλιγκαν φτάνοντας στην Ελλάδα θα πήγαιναν να κοιμηθούν. «Ασ΄τους… Πάνε να κοιμηθούν» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου που επισημαίνει «αυτή φαίνεται ότι ήταν – όπως αποκαλύπτεται από όσα συνέβησαν στα διόδια της Ελευσίνας και όχι μόνο – η μοιραία καθησυχαστική κεντρική εντολή που είχε δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις επιφορτισμένες με τη διαχείριση της πορείας των 120 Κροατών χούλιγκανς που προκάλεσαν την αιματοχυσία το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την εφημερίδα είχαν τη λανθασμένη βεβαιότητα ότι το κομβόι των οπαδών θα κατέληγε για διανυκτέρευση στα στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι δεν έγινε καμία προσπάθεια για μπλοκάρισμα των χούλιγκανς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα τραγικά επεισόδια έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Η ΕΛ.ΑΣ. είχε χάσει τα ίχνη της αυτοκινητοπομπής από τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς μέχρι το Κιάτο, όπου εντοπίστηκε πρώτη φορά, χωρίς να είναι βέβαια αν μέχρι εκεί η πορεία των κροατικών ΙΧ ήταν ενιαία ή υπήρξε παραπλανητική διάσπασή τους προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα αλλά και για την ευχερέστερη διέλευσή τους από τα διόδια» αναφέρει επίσης η εφημερίδα.

πηγή: gazzetta.gr

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life