Ακολουθηστε μας

Life

Η επιστολή Αγγελούδη στην UEFA: «Να αποδοθούν ευθύνες για το Μπριζ, προτεραιότητα η ασφάλεια των Βέλγων οπαδών»

Γνωστό έγινε το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής, που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν, για όσα έγιναν στο Μπριζ, με ευθύνη της βελγικής αστυνομίας.

Στην επιστολή του ο κ. Αγγελούδης αναφέρεται και στη ρεβάνς της Τούμπας σημειώνοντας πως «η ασφάλεια των οπαδών της Club Brugge που θα επισκεφθούν την πόλη μας είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Την προσεχή Πέμπτη η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τον επαναληπτικό αγώνα ΠΑΟΚ-Club Brugge, για την προημιτελική φάση του Europa Conference League.

Στην πόλη μας ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη γιορτή, έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να προβάλλουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη σε ένα φιλόξενο προορισμό.

Δυστυχώς οι μαρτυρίες κατοίκων μας που ταξίδεψαν στη Brugge για τον πρώτο αγώνα, παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, συνοδευόμενα από πειστικά βίντεο και αποδείξεις για εκτεταμένη και υπερβολική χρήση βίας από την βελγική αστυνομία.
Οι βέλγικες αρχές δεν πρόλαβαν από νωρίς να εμποδίσουν όσους προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο (η οποία ήταν και η βασική τους αποστολή) και για αντίποινα επιτέθηκαν σε οικογενειάρχες, μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας και αφήνοντας εκτός αγώνα ανθρώπους που είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα να εισέλθουν στο γήπεδο.

Η ασφάλεια των οπαδών της Club Brugge που θα επισκεφθούν την πόλη μας είναι απόλυτη προτεραιότητα. Μέλημά μας είναι να εκτονώνουμε και να επιλύουμε προβλήματα, αντί να δημιουργούμε μεγαλύτερα.

Θα θέλαμε ωστόσο να σας εφιστήσουμε την προσοχή, να ζητήσετε και να αξιολογήσετε προσεκτικά τις καταγγελίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία γιορτής και ανταλλαγής εμπειριών.

Θεωρούμε αυτονόητο πως θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, για όσα διαδραματίστηκαν στο Βέλγιο, εις βάρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Με εκτίμηση,

Στέλιος Αγγελούδης

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life