Ακολουθηστε μας

Life

EXIT POLL: Δίδυμο Ζέρβα – Αγγελούδη για τον β’ γύρο στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (08/10) έκλεισαν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα της χώρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μάχη μεταξύ Κωνσταντίνου Ζέρβα και Στέλιου Αγγελούδη για το Δήμο Θεσσαλονίκης την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου δείχνει exit poll της Interview για την POLITIC.

Όπως δείχνει το exit poll, η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα που έρχεται στην τρίτη θέση, κυμαίνεται από 13% – 16%, του Δρόσου Τσαβλή που είναι τέταρτος κυμαίνεται από 7% – 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% – 8%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η καρτέλα που δείχνει πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι ανά ηλικιακό εύρος.

Οι ηλικίες 17 – 35 ετών επιλέγουν Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ αντίθετα ο Στέλιος Αγγελούδης κερδίζει τις πιο παραγωγικές ηλικίες 36 – 55 ετών.

Το χρίσμα της ΝΔ οφελεί τον Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς όπως φαίνεται λαμβάνει το 62,6% των ψηφοφόρων του κόμματος έναντι του 18,6% που ψήφισαν τον Στέλιο Αγγελούδη. Παρά το γεγονός ότι ο Στέλιος Αγγελούδης δεν έλαβε επίσημη στήριξη, οι ψηφοφόροι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Να σημειωθεί ότι στις 17:30 η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ήταν στο 44,6%, δηλαδή ψήφισαν περίπου 4.000.000 πολίτες.

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται στις 21:30 το βράδυ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life