Ακολουθηστε μας

Football

Οι προτάσεις του ΠΑΟΚ για διαιτησία και VAR: «Ημιαυτόματο οφσάιντ και goal-line technology»

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (ως μόνη αρμόδια για το θέμα της ΚΕΔ πριν την Εκτελεστική Επιτροπή), ζήτησε και επίσημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του αντιπροέδρου της και CEO, Μάκη Γκαγκάτση, στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Superleague, αναφορικά με τον νέο επικεφαλής της ΚΕΔ, τη δομή και τη σύνθεσή της.

Οι «ασπρόμαυροι» θεωρούν ότι κακώς αναβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την άμεση παραίτηση και του υπεύθυνου VAR, κ. Καπέλα, που πρέπει να ακολουθήσει τον κ. Μπένετ.

Παράλληλα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά από σχετική επικοινωνία που είχε ο κ. Γκαγκάτσης με τον ιδιοκτήτη της, κ. Ιβάν Σαββίδη, έθεσε το θέμα της ανάγκης εγκατάστασης του τρισδιάστατου συστήματος ελέγχου οφσάιντ (που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ του 2022) και το αντίστοιχο goal line technology, για να μειωθεί κι άλλο η πιθανότητα «ανθρώπινου λάθους» στην τοποθέτηση των γραμμών στο VAR.

Η απάντηση που έλαβε ο κ. Γκαγκάτσης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης είναι πως η διοργανώτρια αρχή θα διερευνήσει το κόστος και δεσμεύεται να αναλάβει την διαπραγμάτευση με την Πολιτεία για την ανάληψη του κόστους εγκατάστασης, «ως ένα ακόμη εργαλείο εξάλειψης της καχυποψίας γύρω από το πρωτάθλημα», όπως τονίζεται.

Το απόγευμα η λίγκα, έκανε γνωστό ότι αποφασίστηκε να διερευνηθεί το κόστος για να μπουν τα δύο συγκεκριμένα «εργαλεία» που πρότεινε ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Stoiximan Super League:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα θέματα διαιτησίας και τη στελέχωση της ΚΕΔ ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το σώμα ενημερώθηκε για τη σύγκληση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 10:00. Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο επεσήμανε την ανάγκη να αποσταλούν τα βιογραφικά των υποψηφίων Αλλοδαπών τριών νέων μελών της ΚΕΔ στα μέλη της Ε.Ε.Π. πριν τη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης και λήψης των οικείων αποφάσεων.

2/ Ομόφωνα αποφασίστηκε η διερεύνηση του κόστους για την εφαρμογή του συστήματος “Goal-Line Technology” και ημιαυτόματης τεχνολογίας offside στους αγώνες της Super League.

3/ Ομόφωνα εγκρίθηκε ο πίνακας Παρατηρητών Αγώνων Super League».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football