Ακολουθηστε μας

Football

Η απάντηση της ΕΠΟ και η θέση της ΑΕΚ για το κλειστό πέταλο στην OPAP Arena

Στο χθεσινό παιχνίδι της Ελλάδας με την Ολλανδία, δεν ήταν μόνο ο αγωνιστικός χώρος που δημιούργησε κακή εντύπωση σε όσους είδαν τον αγώνα, είτε από το γήπεδο, είτε από την τηλεόραση.

Ήταν και το κλειστό «πέταλο», αυτό που κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που έχει ανακοινωθεί πως είναι sold out.

Από την ΕΠΟ έδειχναν την Ελληνική Αστυνομία ως υπεύθυνη για την απόφαση, παραπέμποντας μάλιστα τους ενδιαφερόμενους στην σχετική ανακοίνωση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου.

Μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε, η ομοσπονδία πήρε θέση για το θέμα πήρε με επίσημη ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζεται ότι υπεύθυνη για τα μέτρα τήρησης της τάξης διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων είναι η Ελληνική Αστυνομία και αυτό ισχύει και για το παιχνίδι των εθνικών ομάδων Ελλάδας-Ολλανδίας στις 16 Οκτωβρίου 2023.

Σε αυτό τον αγώνα όλα τα μέτρα τάξης, μεταξύ των οποίων και το ότι παρέμεναν κλειστές οι θύρες 19, 21, 23, 25 και 27 του κάτω διαζώματος και 20, 22 και 28 του άνω διαζώματος, αποφασίστηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής με διαταγή που εξέδωσε στις 13 Οκτωβρίου 2023 και την οποία η ΕΠΟ ήταν υποχρεωμένη να εκτελέσει».

Η επίσημη ΑΕΚ τοποθετήθηκε επί του θέματος αναφέροντας  τα εξής:

«Χρειάζεται πολύ μεγάλη κακοπιστία, πολύ μεγάλη δόση εμπάθειας και πολύ μεγάλη απέχθεια προς την αναζήτηση της αλήθειας για να βγαίνει και να λέει κάποιος πως δήθεν έχει επιβληθεί κλείσιμο του πετάλου από τους οργανωμένους της ΑΕΚ. Υπάρχει ήδη η ανακοίνωση της ΕΠΟ που εξηγεί τον λόγο και δημοσιεύονται ήδη σε ρεπορτάζ τα μέτρα της αστυνομίας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το πέταλο ήταν κλειστό ως buffer zone.

Το γιατί και το πως πάρθηκε αυτή η απόφαση, το που θα έμπαιναν οι φιλοξενούμενοι κλπ δεν είναι θέμα της ΑΕΚ φυσικά. Προφανώς και υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι από πλευράς ασφάλειας. Θυμίζουμε εδώ πως το πέταλο είχε φιλάθλους στο αμέσως προηγούμενο ματς, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει όσους προπαγανδίζουν. Γενικώς το θέμα δεν μας αφορά, αλλά αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε γιατί επιχειρούν να μας εμπλέξουν».

Για τα πολλά σπασμένα καθίσματα, η ΑΕΚ συμπλήρωσε το εξής στη θέση της: «Επίσης πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πως υπήρχαν κάποια σπασμένα καθίσματα από το τελευταίο παιχνίδι μας. Από την στιγμή που στις συσκέψεις ασφαλείας που είχαν γίνει κάποιες μέρες πριν είχε αποφασιστεί να μείνουν κλειστές οι συγκεκριμένες θύρες, δεν κρίθηκε απαραίτητο να τα αντικαταστήσουμε ενόψει του αγώνα της Εθνικής. Εμείς έχουμε ξανά ματς εντός σε δύο εβδομάδες».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football