Ακολουθηστε μας

Basketball

To ευχαριστώ του Καστρίτη στον κόσμο και η ειδική αφιέρωση

Ο Άρης αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα από την Καρδίτσα και κατάφερε στο τέλος να κάνει την ανατροπή με τρομερή στήριξη από τον κόσμο της ομάδας στο Παλέ. Ο τεχνικός του Άρη Γιάννης Καστρίτης πρώτιστα ευχαρίστησε τον κόσμο:

“Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας πως αυτή την νίκη την αφιερώνουμε στον αδικοχαμένο Βαγγέλη και στα άλλα δύο παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ευχαριστώ στον κόσμο. Σε ένα ματς που η ομάδα ήταν άδεια από ενέργεια, ο κόσμος μας έδωσε τεράστια ώθηση. Η σημερινή νίκη είναι πιο σημαντική σε σχέση με την Τουρκ γιατί ήταν το αμέσως επόμενο ματς και υπήρχε ψυχολογικό άδειαγμα αλλά και άδειασμα από δυνάμεις. Δεν υποτιμήσαμε το παιχνίδι αλλά καταλαβαίνετε πως μετά από μια σειρά δύσκολων αγώνων, όταν κάνεις σερί νίκες, κυριαρχούν συναισθήματα χαράς και έτσι το επόμενο ματς είναι παγίδα. Δεν παίξαμε καλά αλλά τα παιδιά έμειναν ενωμένα και στο τέλος. Είναι σημαντικό να νικάς ακόμη κι αν δεν παίζεις καλά. Προχωράμε… Να ξεχάσουμε ό,τι έγινε σήμερα και πρέπει να γεμίσουμε μπαταρίες για τον αγώνα με την Σλασκ”.

Για τον Μπάνκστον σχολίασε: “Στηρίζουμε πολλά στην προπονητική διαδικασία. Οταν έχεις σερί ματς, ανά 2-3 μέρες, έχουμε μισή ως μια προπόνηση. Ο Κρις είναι πανέξυπνος, αλλά είναι δύσκολο γιατί δεν έχουμε πολλές προπονήσεις. Οπότε, είναι δύσκολο να βάλουμε κομμάτι ομαδικής τακτικής για παίκτες που μόλις ήρθαν. Τον χρειαζόμαστε αλλά θα γίνει με ομαλό τρόπο, όχι ριψοκίνδυνο. Οταν θα είναι έτοιμος, θα ενταχθεί”.

Για το ότι η ομάδα εξαρτάται από τον Τολιόπουλο: “Το βλέπουμε, το νιώθουμε. Γίνεται συζήτηση για ομάδες της Ευρωλίγκας, για παίκτες τραυματίες, για παίκτες που ήταν στο Μουντομπάσκετ. Είμαστε κι εμείς σε αυτή την κατηγορία, είχαμε τραυματίες. Είχαμε παίκτες σαν τον Μποχωρίδη και τον Ντε Σόουζα που δεν έκαναν προετοιμασία. Άρα, αυτά τα ματς, για εμάς, είναι σαν προετοιμασία. Αρα, τα παιδιά που δούλευαν μαζί μας, φαίνεται πως είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Σας λέω πως όλοι δουλεύουν πολύ. Εχουμε 1-1,5 μήνα για να φτάσουμε στην ομοιογένεια που θέλουμε. Εχουμε ως σταθερά την άμυνα και την ενέργειά μας. Εχουμε κάνει 3 μεγάλες νίκες”.

Για τα σχήματα του Άρη: “Δεν στοχεύσαμε στο χαμηλό ή στο ψηλό σχήμα. Πρέπει να συνυπολογίσουμε πολλά θέματα. Εχουμε παιδιά που μπορούν να παίξουν σε διάφορες θέσεις και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα σχήματα. Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες αλλά δεν έχουμε το 5άρι μας, το 4άρι μας και ουσιαστικά δίχως τον Λευτέρη, που ήταν απροπόνητος”.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball