Ακολουθηστε μας

Basketball

Τακιανός: «Έχει ανέβει ο βαθμός δυσκολίας, ο νέος ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος»!

Οι παίκτες του μπασκετικού ΠΑΟΚ αποτέλεσαν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους φίλους των «ασπρόμαυρων», που είχαν την τύχη να τους συναντήσουν στους χώρους της 87ης ΔΕΘ. Εκεί ήταν σύσσωμο το τεχνικό τιμ, με τον Φώτη Τακιανό να μιλάει για τη δουλειά που συνεχίζεται ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία.

«Προτού αναφερθώ στην ομάδα μας, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που χάθηκαν στις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και την συμπαράσταση μας στους ανθρώπους εκεί, κατανοώντας πόσο δύσκολο θα είναι από εδώ και πέρα, αλλά και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν για να επαναφέρουν τη ζωή τους στην κατάσταση που ήταν πριν» ανέφερε αρχικά ο κόουτς των «ασπρόμαυρων.

Πιο αναλυτικά είπε:

Για το ξεκίνημα της σεζόν και τα πρώτα συμπεράσματα:

«Όσον αφορά την ομάδα μας, ξεκινήσαμε τα φιλικά μας παιχνίδια κλείνοντας την τρίτη εβδομάδα τηρώντας πιστά τον σχεδιασμό μας. Γενικά η εικόνα της ομάδας είναι πολύ θετική και ξεκινάω από το γεγονός ότι είμαστε από την πρώτη μέρα όλοι μαζί και αυτό είναι κάτι εξόχως σημαντικό για έναν προπονητή. Το προγραμματίσαμε, το θέσαμε ως στόχο και τα καταφέραμε. Το αποτέλεσμα αυτό φυσικά είναι δείγμα της τεράστιας στήριξης της διοίκησης. Έχουμε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα τριών εβδομάδων μπροστά μας και μολονότι είμαστε σε περίοδο φιλικών αγώνων, αυτή είναι η πιο δύσκολη για τους παίκτες, καθώς έχουν σωματική και πνευματική κούραση. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία ομάδα καινούργια κατά το 90%, με τους νέους παίκτες να πρέπει να αφομοιώσουν κάποια πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να δημιουργήσουν ένα σύνολο. Προσπαθούμε μέσα από τα φιλικά να μοντάρουμε την ομάδα και να λύσουμε τα θέματα μας, ενώ παράλληλα θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο περιβάλλον για τους παίκτες όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια και τον χαρακτήρα των παιδιών. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο η εξέλιξη μας θα είναι αυτή που θέλουμε».

Πόσο κοντά είναι η ομάδα σε αυτό που έχετε εσείς στο μυαλό σας;

«Είμαστε πολύ μακριά ακόμη. Είναι εύλογο αυτό για μία ομάδα με πολλούς καινούργιους παίκτες, οι οποίοι έρχονται από διαφορετικά πρωταθλήματα με εντελώς διαφορετικές εικόνες. Εμείς προσπαθούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο το συνόλου και αυτό απαιτεί χρόνο και μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τα παιδιά αντιδρούν θετικά σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει πίεση από την πλευρά μας και ο χρόνος θα δείξει τον δρόμο. Η ομάδα είναι ενωμένη, δουλεύει στο 100% και πολλές φορές τα παιδιά κάνουν και παραπάνω πράγματα από αυτά που τους ζητάμε.»

Για το γεγονός ότι η ομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα από το «Παλατάκι» κι αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο:

«Τα πάντα παίζουν ρόλο. Συνηθίζεται να λέγεται ότι εφόσον όλοι θα παίξουν όλοι με όλους δεν έχει σημασία το πότε. Εγώ δεν συμφωνώ με την παραπάνω άποψη. Έχει μεγάλη σημασία το πότε παίζεις με κάποια ομάδα και το timing που αντιμετωπίζεις κάποιον. Το πρόγραμμά μας θεωρώ ότι είναι από τα δυσκολότερα που έχει κάποια ομάδα και το ότι παίζουμε στον πρώτο γύρο εντός έδρας με ομάδες που τερμάτισαν ψηλά στο πρωτάθλημα και εκτός έδρας με κάποιες άλλες που είτε τερμάτισαν χαμηλά είτε ανέβηκαν στην Basket League, δεν είναι τόσο καλό για εμάς. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται και να «διαβάσουμε» καλά τους αντιπάλους μας, ειδικά αυτούς που αντιμετωπίζουμε στην αρχή, για να μην πέσουμε θύματα εκπλήξεων.»

Για το νέο φορμάτ κι αν παίζει ρόλο στον ανταγωνισμό:

«Η αποστολή μας φέτος είναι πιο δύσκολη, γιατί βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες φέτος κάνουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Άρα αυτόματα ο βαθμός δυσκολίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ανεβαίνει. Όσον αφορά το φορμάτ, είναι κάτι καινούργιο που δεν έχει δοκιμαστεί στην Ελλάδα. Μοιάζει αρκετά με αυτό του Ισραήλ και σίγουρα ανεβάζει τον πήχη δυσκολίας καθώς θα έχει περισσότερα παιχνίδια και δεν θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες. Ομάδες με περισσότερο βάθος θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα πάνε καλά. Περιμένω ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου ρόλο θα παίξει το βάθος στο ρόστερ αλλά και η σωματική ετοιμότητα των ομάδων.»

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball