Ακολουθηστε μας

Basketball

Σήμερα στις 17:00 η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη, στις 15:30 η σορός του «Ξανθού» στο Παλέ

Ο κόσμος του μπάσκετ και του αθλητισμού, η Θεσσαλονίκη, ο Άρης ολόκληρος αποχαιρετά σήμερα τον θρυλικό προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη στην τελευταία του κατοικία. Μάλιστα η οικογένεια ζήτησε από την ΚΑΕ Άρης να βρεθεί η σορός του «Ξανθού» στο Παλέ ντε Σπορ, το γήπεδο στο οποίο μεγαλούργησε στις 15:30, για να αποχαιρετήσει όλη η οικογένεια του Άρη τον Γιάννη Ιωαννίδη, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης στις 5 το απόγευμα.

Ο συγκινητικός επικήδειος της κόρης του 

Την Πέμπτη (5/10), στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Άγιο Ιωάννη Βούλας η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη-Θεοδώρα, εκφώνησε τον επικήδειο και συγκλόνισε με τα λόγια της:

“Έφυγες για το τελευταίο σου ταξίδι. Και δεν είμαι μόνη μου. Εδώ είναι όλοι για να σου πούνε το τελευταίο “αντίο”, να σου φωνάξουν σιωπηλά το πόσο σε αγαπάμε και τι θα σημαίνεις πάντα για την οικογένειά σου, το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα.

Έφυγες νωρίς και ένδοξα μπαμπά. Έφυγες, αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτα. Ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου.

Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπά μας, σήμερα που σου λέμε το “αντίο” αλλά υπάρχει και ο αντίλογος και η παρηγοριά. Θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες.

Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία. Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλας λέει “θέλω να αλλάξω ουρανό, μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους”.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball