Ακολουθηστε μας

Backstage

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο «Γιαν Μπρέιντελ» (videos)

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ και στις τάξεις των Ελλήνων φιλάθλων υπάρχει έντονος και δικαιολογημένος εκνευρισμός για την στάση των Βέλγων, κυρίως της αστυνομίας, που συμπεριφέρθηκαν με απίστευτο προκλητικό τρόπο πριν και μετά την αναμέτρηση στο «Γιαν Μπρέιντελ».

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν προχωρήσει σε επίσημο διάβημα και καταγγελία προς την UEFA για τις αδιανόητες προκλήσεις από τις βελγικές αρχές, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκαλώντας την οργή του επίσημου ΠΑΟΚ.

Οι οπαδοί του «Δικεφάλου» πέρασαν τα πάνδεινα από τη βελγική αστυνομία, που τους αντιμετώπισε σαν πολίτες β’ κατηγορίας, και που, στην καρδιά της ενωμένης Ευρώπης, τριτοκοσμικές καταστάσεις που ξεκίνησαν πολλές ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, με την αστυνομία  να επιστρατεύει έφιππες δυνάμεις, χρήση δακρυγόνων, αλλά και κανόνια νερού, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν δέκα συλλήψεις Ελλήνων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο τοπικό τμήμα και δεν παρακολούθησαν τον αγώνα, όπως και δεκάδες ακόμα φίλοι του ΠΑΟΚ, στους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος στο γήπεδο παρότι είχαν στην κατοχή τους εισιτήρια.

Η αστυνομία του Βελγίου προχώρησε σε νέα αναίτια επίθεση προς τους οπαδούς του Δικεφάλου κατά την έξοδό τους από το «Γιάν Μπρέιντελ», όπου έγινε νέα ρίψη χημικών και δακρυγόνων, ενώ υπάρχουν καταγγελίες από αρκετούς Έλληνες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά από την σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βέλγοι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο και CEO της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση να πάει στα αποδυτήρια της ομάδας, προκαλώντας τη δικαιολογημένη έκρηξη των «ασπρόμαυρων». Μάταια ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΑΟΚ προσπαθούσε να εξηγήσει στους υπεύθυνους το ρόλο και τη θέση του, μάλιστα ένα μέλος από την ασφάλεια της Μπριζ, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει για αρκετά λεπτά.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage