Ακολουθηστε μας

Backstage

Το Γενικό Προξενείο Σικάγου τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ο μεγάλος Νίκος Γκάλης, που ταξιδεύει στις ΗΠΑ μαζί με τον Θόδωρο Καρυπίδη του Αρη, θα είναι ο εκλεκτός προσκεκλημένος στην εκδήλωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, την προσεχή Παρασκευή 22 Μαρτίου, όπως έγραψε σχετικά το skgsports.gr.

Oπως αναφέρει ο πάντας έγκυρος Εθνικός Κήρυκας, «σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, κάθε χρόνο το Γενικό Προξενείο, με αφορμή την 25η Μαρτίου, διοργανώνει εκδήλωση, κατά την οποία επιλέγει να φωτίσει μια άλλη πλευρά της σύγχρονης Ελλάδας και τιμά τους πρωταγωνιστές του σήμερα. Πέρσι το κεντρικό θέμα ήταν “οι σύγχρονοι ήρωες”, ενώ φέτος το επίκεντρο είναι “ο ελληνικός αθλητισμός”. Σε αυτό το πλαίσιο, ουδείς καταλληλότερος από τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, Νίκο Γκάλη, για να παραστεί ως άξιος εκπρόσωπος του ελληνικού αθλητισμού.

Μάλιστα, ο Νίκος Γκάλης θα τιμηθεί για την συνολική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και τη χώρα, με τους ομογενείς του Σικάγου να έχουν ανταποκριθεί με συγκίνηση και ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Γενικού Προξενείου και θα προσέλθουν για να γνωρίσουν από κοντά τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και να συνδιαλλαγούν με ένα “τέκνο της Ομογένειας των ΗΠΑ”, ο οποίος επέστρεψε και έλαμψε στην πατρίδα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Γκάλης, συνεπικουρούμενος από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Φάνη Χριστοδούλου, το Νίκο Φιλίππου, τον Αργύρη Καμπούρη, τον Λιβέρη Ανδρίτσο και άλλους σημαντικούς καλαθοσφαιριστές της εποχής, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Κώστα Πολίτη, οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, το 1987, ενώ έφτασε ένα βήμα πριν την επανάληψη του θριάμβου δυο χρόνια αργότερα.

Παράλληλα, ο Νίκος Γκάλης έμεινε στην Ιστορία και για τις εξαιρετικές ευρωπαϊκές παρουσίες της θρυλικής ομάδας του Άρη, μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και, φυσικά, με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage