Ακολουθηστε μας

Backstage

ΠΑΟΚ: Η UEFA έκλεισε την υπόθεση περί ρατσιστικής συμπεριφοράς στην Τούμπα, στο κενό οι καταγγελίες της Αμπερντίν

Η καταγγελία της Αμπερντίν για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Πάπε Χαμπίμπ Γκέιγ αποδείχθηκε «προϊόν φαντασίας», καθώς η UEFA έκλεισε την υπόθεση δίχως να προκύπτει εμπλοκή του ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του ελληνικού συλλόγου.

Για την UEFA ο «Δικέφαλος» δεν έχει καμία επίπτωση και το αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας έχει ολοκληρώσει την έρευνα και έκλεισε την υπόθεση, σύμφωνα με τη «Record Sport». «Υπήρξε έρευνα και τα πειθαρχικά όργανα έκλεισαν τελικά την υπόθεση», ανέφερε πηγή της σκοτσέζικης ιστοσελίδας χωρίς να αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες

Τον περασμένο Νοέμβριο η Αμπερντίν έκανε γνωστό πως υπήρξε περιστατικό με ρατσιστική επίθεση  στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ (2-2), σε βάρος του Πάπε Χαμπίμπ Γκέιγ.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σκωτσέζοι υποστήριζαν πως ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Πάπε Χαμπίμπ Γκουέϊ έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς και τόνιζαν ότι ως σύλλογος έχουν μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης ή ρατσιστικής κακοποίησης.

Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους ως «προϊόν φαντασίας», προτού δηλώσει ότι «δεν υπήρξε ποτέ ρατσιστική συμπεριφορά» στο γήπεδο Τούμπας του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με το Sky Sports.

«Ουδέποτε στην Τούμπα έχει υπάρξει ρατσιστική συμπεριφορά, η οποία δεν θα ήταν έτσι κι αλλιώς ανεκτή. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ξεκάθαρα προϊόν φαντασίας, καθώς δεν υπέπεσε στην αντίληψη κανενός επίσημου της διοργάνωσης.

Αντίθετα, ήταν εμφανής η προκλητική συμπεριφορά των αναπληρωματικών της Αμπερντίν στη φάση της ισοφάρισής τους και προς τιμήν τους οι φίλαθλοι δεν αντέδρασαν καθόλου», ήταν η επίσημη θέση-απάντηση του ΠΑΟΚ.

Η UEFA έκανε γνωστό πως θα προχωρούσε σε διερεύνηση των ισχυρισμών της Αμπερντίν, «ένας επιθεωρητής δεοντολογίας και πειθαρχίας έχει διοριστεί για να διεξάγει έρευνα. Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό θα διατεθούν εν ευθέτω χρόνω», δήλωνε εκπρόσωπος της στο Sky Sports.

πηγή: Gazzetta.gr

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage