Ακολουθηστε μας

Backstage

Μπαλτάκος από τη Θεσσαλονίκη για Ολυμπιακό, Euro και τελικό κυπέλλου (vid)

Το πρωί της Παρασκευής (12/1) συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, επικυρώνοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων, η ΕΠΟ επικύρωσε την απόφαση για την ισομερή καταβολή του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το UEFA Solidarity Scheme προς τις 13 ΠΑΕ της Stoiximan Super League, οι οποίοι και δεν συμμετείχαν στη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA κατά την αγωνιστική σεζόν 2022/23.

Πιο αναλυτικά:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Επικύρωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία μεταξύ άλλων αποφάσισε ομόφωνα την ισομερή καταβολή του ποσού ύψους 3.017.000,00 ευρώ από το UEFA Solidarity Scheme αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 προς τις δεκατρείς (13) ΠΑΕ της Super League 1 οι οποίες δεν συμμετείχαν στη φάση των διασυλλογικών διοργανώσεων UEFA την αγωνιστική περίοδο 2022/2023. Καθεμία από τις 13 ΠΑΕ θα λάβει το ποσό των 232.076,90 ευρώ, οι δε ΠΑΕ υποχρεούνται να διαθέτουν εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών σύμφωνα με τον οικείο Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων και Οικονομικής Βιωσιμότητας της ΕΠΟ (άρθρο 19 – Πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών).

2. Ο Διονύσης Βισβίκης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Λεωνίδα Θωμαϊδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώ τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της SL2 καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Διακοφώτης.

Μπαλτάκος: Η δικαιοσύνη έχει το λόγο για τον Ολυμπιακό

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι Ελλάδα; Για να μην πω ότι η Θεσσαλονίκη είναι κατ’ εξοχήν Ελλάδα», ήταν τα λόγια του Τάκη Μπαλτάκου στην ΕΡΤ3 με αφορμή την απόφαση της… μετακόμισης.

Ο κ. Μπαλτάκος αναφέρθηκε επίσης και για τις μηνύσεις, οι οποίες έγιναν στην ΕΠΟ, αλλά και στον πρόεδρό της, από τον Ολυμπιακό.

«Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης. Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο, θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα», ήταν η απάντησή του.

Κλήθηκε να απαντήσει, επίσης, σχετικά με το τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι είπε;

«Διαχρονικά υπάρχει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να εκλείψει και να μειωθεί. Δεν το βλέπω να γίνεται, όμως, δυστυχώς».

Όσο για την προσπάθεια της εθνικής ομάδας για πρόκριση στο Euro;

«ΕΠΟ σημαίνει εθνική ομάδα και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει διαιτησία, γι’ αυτό και εγώ δεν σχολιάζω ή δεν απαντώ περί διαιτησίας. Για μας, η πρόκριση της εθνικής ομάδας στο Euro αποτελεί προτεραιότητα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Πρωταρχικό ζήτημα και δουλεύουμε σε αυτή την προοπτική. Τόσο για την ΕΠΟ, όσο και για τη χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα θα πάνε καλά, πιστεύω…».

Τι είπε για τον τελικό του Κυπέλλου και τα διαθέσιμα γήπεδα;

«Υπάρχουν τρία γήπεδα. Στην Πάτρα, στον Βόλο, αλλά και στο Ηράκλειο. Οι δυνατότητες, που έχουμε. Υπάρχει και μία τέταρτη επιλογή, αλλά δεν θέλω να την πω τώρα.

Τέλος Ιανουαρίου πιστεύουμε ότι θα έχουμε αποφασίσει.

Για την προοπτική του εξωτερικού, δεν το λέω τώρα, το είχαμε πει πέρσι… Και εκεί υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Το πρόγραμμα είναι στενό, λόγω του Euro», απάντησε ο Μπαλτάκος στην ΕΡΤ για την έδρα του τελικού στο Κύπελλο.

Θα βάλει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ;

«Σας φαίνομαι καθόλου κουρασμένος; Δεν είμαι καθόλου.

Το μόνο κουραστικό είναι η ξεκούραση. Δεν μιλάμε για υποψηφιότητες.

Για το όριο της ηλικίας, θα έχουμε θέμα στην εκτελεστική επιτροπή», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, επίσης με δηλώσεις στην ΕΡΤ3, υποστήριξε ότι ο νόμος περί ηλικίας στις ομοσπονδίες «είναι αντισυνταγματικός».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage