Ακολουθηστε μας

Backstage

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέδωσε μαθήματα και είπε όλη την αλήθεια για τη βία στα γήπεδα

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ένας πετυχημένος προπονητής, που έχει άποψη και κυρίως δε διστάζει να την καταθέσει ακόμη και για δύσκολα θέματα, όπως αυτό της βίας.

Την ώρα που κυβερνήσεις και υψηλόβαθμα στελέχη ομοσπονδιών και ομάδων δε θέλουν στην πραγματικότητα να αγγίξουν το θέμα της οπαδικής βίας, ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι βγαίνει δημόσια και λέει όλη την αλήθεια.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι παντού, όπως και η βία. Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία ταξή για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο κόουτς των υπερπρωταθλητών Ευρώπης.

«Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση», συμπλήρωσε ο Γκουαρδιόλα.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage