Ακολουθηστε μας

Backstage

Κωνσταντινίδης: «Πειθαρχία στο 100%, αγωνιστικότητα και προσωπικότητα»

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης έχει παίξει σε ουκ ολίγα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, γνωρίζει πολύ καλά το τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι, αλλά όπως είπε μιλώντας στην κάμερα της Nova, με αφορμή το σημερινό ντέρμπι με τον Άρη,  «το παιχνίδι είναι μεγάλης βαρύτητας, αλλά ο δρόμος που έχει ο ΠΑΟΚ μπροστά του, είναι μακρύς».

Σε ερώτηση για το παιχνίδι με τον Άρη και αν είναι κάτι ιδιαίτερο, απάντησε… «Είναι άλλο ένα παιχνίδι. Είναι τρεις βαθμοί. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια και να μη χάνουμε βαθμούς. Υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μας, υπάρχουν τα πλέι οφ που όλα είναι ντέρμπι. Είμαστε σχεδόν στη μέση του πρωταθλήματος κι ακόμα κι αν το παιχνίδι αυτό έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα, εμπεριέχει τρεις βαθμούς».

Όσο για το αν παίζει ρόλο η προσωπικότητα σε τέτοια παιχνίδια, είπε… «Εμείς θέλουμε πάντα η ομάδα μας να παρουσιάζει αγωνιστική πειθαρχία και οργάνωση. Υπάρχει πολλή μεγάλη διάθεση και αγωνιστικότητα από τους ποδοσφαιριστές, γιατί αλλιώς, δε μπορείς να κερδίσεις κανέναν αντίπαλο. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να τα έχουμε και στο ματς. Περιμένουμε να παρουσιαστούμε όπως όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Θέλουμε την ίδια αγωνιστική εικόνα και να βελτιωνόμαστε».

Για τη συνέχεια μετά τη διακοπή και την εικόνα με τον ΟΦΗ, σημείωσε… «Υπάρχει ικανοποίηση. Έχετε δίκιο όταν λέτε για τις ομάδες που έρχονται από διακοπή, πιθανό να έχουν χάσει λίγο από το ρυθμό που είχαν. Υπάρχουν πράγματα που θέλουν βελτίωση και μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Γενικότερα, η ομάδα επέστρεψε σε μια καλή κατάσταση».

«Είναι κάτι που σε μεγάλο βαθμό γίνεται από την αρχή της χρονιάς. Δεν το αντιμετωπίζουμε πρώτη φορά. Δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά, οπότε η ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το παιχνίδι όπως πρέπει» είπε αναφερόμενος στο μικρό διάστημα προετοιμασίας.

Για τις απώλειες Έκονγκ, Σαμάτα και τις επιστροφές Α. Ζίβκοβιτς, Τζίμα, σχολίασε… «Επειδή είναι πολλά τα παιχνίδια, είναι απαραίτητοι όλοι οι ποδοσφαιριστές μας. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουν παιδιά που μας έλειψαν όπως ο Ζίβκοβιτς και ο Τζίμας. Ο Έκονγκ και ο Σαμάτα έχουν τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδας. Δεν είναι κάτι φοβίζει. Το ρόστερ μας είναι αρκετά γεμάτο έτσι ώστε να μπορούμε να αναπληρώνουμε όποιον λείπει. Σίγουρα τους θέλεις όλους, για να μπορείς να επιλέγεις τους καλύτερους».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, υπογράμμισε… «Είναι ηθική επιβράβευση και λέει κάποια πράγματα. Μας οδηγεί, μας κατευθύνει. Καταλαβαίνουμε που πρέπει να δώσουμε έμφαση, σε ποια σημεία πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια μας. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να διατηρήσουμε στο παιχνίδι μας, γιατί αυτά μας οδηγούν στις νίκες. Αυτή είναι η επιδίωξη καθημερινά στην προπόνηση».

Όσο για την απουσία του κόσμου από ένα ντέρμπι, είπε… «Όλα τα παιχνίδια πλέον είναι διαφοροποιημένα. Ο κόσμος είναι σημαντικός παράγοντας. Δεν είναι το πρώτο ματς που θα παίξουμε χωρίς κόσμο και αυτό, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, όπως όλα τα υπόλοιπα».

Σε ερώτηση για το αν το παιχνίδι είναι ορόσημο για τη συνέχεια, απάντησε… «Είμαστε στη μέση του πρωταθλήματος. Έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μας, έχουμε πολλά ντέρμπι μπροστά μας, έχουμε τα πλέι οφ. Είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε για τέτοια πράγματα. Όλοι μας, έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως ό,τι βαθμός χάνεται είναι σημαντικός. Έχει μεγάλη βαρύτητα το παιχνίδι και θέλουμε τους τρεις βαθμούς».

Τέλος, για τα στοιχεία που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο αύριο, σημείωσε… «Αγωνιστική πειθαρχία 100% σε αυτά που δουλεύουμε, αγωνιστικότητα στο μέγιστο βαθμό και προσωπικότητα, γιατί αυτά τα παιχνίδια, κρίνονται σε αυτά τα στοιχεία».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage