Ακολουθηστε μας

Backstage

Καμπάνα στον Αλέξη Κούγια!

Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών αποφάσισε επίσημα την οριστική δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος προς τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, αναφορικά με πολύκροτη υπόθεση, που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών αποφάσισε σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, οριστική δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος για τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης άσκησε πειθαρχική δίωξη, πριν από λίγα 24ωρα, σε βάρος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Αλέξη Κούγια, για όσα ανέφερε μετά τη λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ (1-2) την περασμένη Κυριακή.

Οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων, με εξαίρεση ωστόσο εκείνες που επιβάλλουν σύσταση ή επίπληξη, υπόκεινται στο ένδικο μέσο της έφεσης, το οποίο εκδικάζεται από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Το Πειθαρχικό, που εδρεύει στην Αθήνα και ειδικότερα στο δικαστήριο του Αρείου Πάγου, είναι πενταμελές και αποτελείται από τον Πρόεδρο, έναν Αρεοπαγίτη συν τρεις δικηγόρους.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage