Ακολουθηστε μας

Backstage

Η UEFA απάντησε στην επιστολή του Στέλιου Αγγελούδη

Με επιστολή που υπογράφει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Τζιόρτζιο Μαρκέτι, η UEFA απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από το «Γιαν Μπρέιντελ» πριν και μετά το τέλος του αγώνα Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ.

Στην επιστολή του ο Τζιόρτζιο Μαρκέτι ενημερώνει πως έχει ξεκινήσει ήδη πειθαρχική έρευνα από την UEFA για τα όσα έχει καταγγείλει η πλευρά του ΠΑΟΚ, αναφορικά με την αστυνομική βία και τη ρατσιστική συμπεριφορά που βίωσαν οι Έλληνες φίλαθλοι, ευχαριστώντας τον παράλληλα για τη δέσμευση του ενόψει της ρεβάνς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής (μεταφρασμένο):

«Αγαπητέ κύριε Αγγελούδη,

Σας ευχαριστούμε για την επιστολή που απευθύνατε στον Πρόεδρό μας, της οποίας λάβαμε πλήρη γνώση.

Η ασφάλεια και η προστασία όλων των ατόμων που παρακολουθούν τους αγώνες της UEFA είναι υψίστης σημασίας.

Σας παρακαλούμε να σημειώσετε ότι, μετά τον προημιτελικό αγώνα UEFA Europa Conference League 2023/2024 μεταξύ της Club Brugge και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος διεξήχθη στις 11 Απριλίου 2024 στο Μπριζ, ορίστηκε από την UEFA επιθεωρητής δεοντολογίας και πειθαρχικής ώστε να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για τα περιστατικά γύρω από τον αγώνα.

Δεδομένου ότι ο επαναληπτικός αγώνας αυτής της σειράς διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, δράττουμε την ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας και την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων που έχουν ληφθεί ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί με ασφάλεια για όλους.

Η διοίκηση της UEFA βρίσκεται σε στενή επαφή με τους δύο συλλόγους τονίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας, της έγκαιρης ανταλλαγής πληροφοριών και της εφαρμογής όλων των απαραίτητων μέτρων που προβλέπονται στο κανονιστικό πλαίσιο της UEFA.

Εκτιμώντας την πολύτιμη δέσμευσή σας, πιστεύουμε ότι ο επαναληπτικός αγώνας αυτής της εβδομάδας θα αποτελέσει γιορτή του ποδοσφαίρου.
Με εκτίμηση,

Τζιόρτζιο Μαρκέτι
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας».

 

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage