Ακολουθηστε μας

Football Insider

Οκάν Μπορούκ: Ο… Ραζβάν Λουτσέσκου της Γαλατά (vid)

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνα απόψε τις υποχρεώσεις του στο Europa League αντιμετωπίζοντας στην Πόλη την πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλατάσαραϊ. Οι Τούρκοι είναι, στα χαρτιά τουλάχιστον, μια πανίσχυρη ομάδα. Μοιάζουν με τον ΠΑΟΚ μόνο στο εξής: εδώ και δύο χρόνια δείχνουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή τους, τον πρώην ποδοσφαιριστή και αρχηγό της ομάδας τους, Οκάν Μπουρούκ.

Ενας ποδοσφαιράνθρωπος που ξέρει πού βρίσκεται και δεν παίζει κρυφτούλι από την ευθύνη – πράγμα πολύ σημαντικό, που μοιάζει στον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον οποίο έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά. «Ο ΠΑΟΚ παίζει παρόμοια με πέρσι, παρότι έχει κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι και το ρόστερ του. Έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή, τον γνωρίζουμε», υποστήριξε ο Τούρκος προπονητής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τοποθετώντας πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, εξάλλου δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά με το υλικό που έχει στα χέρια του, μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη League Phase του Champions League.

«To Εuropa League είναι στόχος μας. Θέλουμε να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας και για αυτό το λόγο θέλουμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ, για τη Γαλατασαράι και του Τούρκικο. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέρουμε τον ΠΑΟΚ γιατί παρακολουθούσαμε το περσινό Ελληνικό πρωτάθλημα», λέει ο Μπορούκ.

Με προπονητή τον Οκάν η Γαλατά έχει κερδίσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα Τουρκίας με χαρακτηριστική άνεση. Ο Οκάν έχοντας περάσει ως ποδοσφαιριστής από την Ιντερ συνδυάζει τη γνώση του τουρκικού πρωταθλήματος με έναν κοσμοπολίτικο αέρα: είναι παντρεμένος με την πρώην Μις Τουρκία και πρώην Top model of the World, Νιχάν Ακους, και όπως του αρέσει να λέει «πρέπει να χαίρεται κανείς το ποδόσφαιρο όσο και τη ζωή».

Η Γαλατά τού έδωσε την ευκαιρία να καθίσει στον πάγκο της πριν από δύο χρόνια, αφού πρώτα αυτός έκανε το «αγροτικό» του σε διάφορες ομάδες της επαρχίας (Σίβασπορ, Ακίσασπορ, Ρίζεσπορ κ.λπ.), αλλά κυρίως αφού τον είδε να φτάνει σε έναν απόλυτο προσωπικό θρίαμβο το 2020 όταν και κέρδισε το πρωτάθλημα με την Μπασακσεχίρ, τέταρτη ομάδα σε δυναμική στην Κωνσταντινούπολη. Το 2022 διάλεξε τον Οκάν ο επανεκλεγμένος από τα μέλη της Γαλατά πρόεδρος Ντουρσούν Οζμπέκ δίνοντάς του τη δυνατότητα να ξοδέψει του κόσμου τα χρήματα – σε περιόδους μάλιστα κρίσης της τουρκικής οικονομίας. Ο Οκάν έφερε παίκτες όπως Μέρτενς, Ικάρντι,  Μπατσουαγί, Ντάβινσον Σάντσεζ, Τζανιόλο, Ζίγιες και μαζί τους κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στη σειρά με χαρακτηριστική άνεση και παρουσιάζοντας ένα επιθετικό ποδόσφαιρο.

Φέτος ξόδεψε 18 εκατ. ευρώ για τον μέσο Γκάμπριελ Σέρα που άφησε για το χατίρι του τη Νόριτς, 10 για τον Δανό δεξιό μπακ Τζέλερτ, 7 για τον Ούγγρο κυνηγό Σάλαϊ, αλλά το μεγάλο κόλπο του ήταν ο δανεισμός του θωρηκτού που λέγεται Όσιμεν, και που τον απέκτησε από τη Νάπολι πληρώνοντας το πανάκριβο συμβόλαιό του που ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football Insider