Ακολουθηστε μας

Football Insider

Αγνωστες ιστορίες από την «Άλωση της Πόλης»: Το σημάδι του Ζαγοράκη και ο τραυματίας Μουσλίμοβιτς!

«Η Πόλις Εάλω», σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια, με το γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο αξέχαστο Φενέρμπαχτσε – ΠΑΟΚ 1-1, και όλοι θυμούνται την ανατριχιαστική στιγμή με τον Βόσνιο επιθετικό να κρεμάει την φανέλα του στο σημαιάκι του κόρνερ και να υψώνει τον Δικέφαλο Αετό, ψηλά στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης!

Για τους περίπου 3.000 ΠΑΟΚτσήδες το ταξίδι στην Πόλη (τους) έμοιαζε με ιερό προσκύνημα. Τυχεροί που έζησαν από κοντά όλη αυτή τη μυσταγωγία εκείνη την Αυγουστιάτικη βραδιά του 2010 στις όχθες του Βοσπόρου. Θα έχουν να το λένε στα εγγόνια τους, θα υπερηφανεύονται ότι ήταν εκεί στα μέρη όπου «γεννήθηκε» ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Ομιλος Κωνσταντινουπολιτών (Π.Α.Ο.Κ.) και βίωσαν από κοντά μία από τις πιο ιστορικές βραδιές στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Υπήρξαν πολλά άγνωστα περιστατικά στο τριήμερο της παραμονής του ΠΑΟΚ στη γενέτειρα πόλη του.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης έδειχνε ανήσυχος, αλλά στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης, θα πει αυτό, που τελικά αποδείχθηκε ως «σημάδι» για την ιστορική πρόκριση: «Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 19, τώρα παίζουμε στις 26, άρα δεν γίνεται να μην περάσουμε…». Από το 19 και το 26 σχηματίζεται το «1926», έτος ίδρυσης του ΠΑΟΚ. Όλα τα «σημάδια» ήταν με το μέρος του.

Νωρίτερα μιλώντας στην «Fanatik» είχε χαρακτηρίσει τη «μάχη» με τη Φενέρμπαχτσε των εκατομμυρίων ως «το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης»! Ακόμα και σήμερα, ο τότε πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, επιμένει και θεωρεί την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε ως την καλύτερη στιγμή της θητείας του στον προεδρικό θώκο του «Δικεφάλου».

Ο «Δικέφαλος» ταξίδεψε λαβωμένος στην Κωνσταντινούπολη για τη ρεβάνς, καθώς εκτός των τραυματιών Χαλκιά, Τσιρίλο, Κριστιάνο, είχε χάσει από το πρώτο παιχνίδι με κάρτες τους Ίβιτς και Βιτόλο. Αφήστε, που και ο Βιεϊρίνια ταξίδεψε τραυματίας και η συμμετοχή του επιβεβαιώθηκε στην τελευταία προπόνηση. Το δίδυμο Δερμιτζάκη-Χάβου είχε πάρει τον 21χρονο Στέφανο Αθανασιάδη για να συμπληρώσει την αποστολή και ετοίμαζε τον Στέλιο Μαλεζά ως παρτενέρ του Πάμπλο Κοντρέρας.

Με τόσες πολλές απουσίες ελάχιστοι περίμεναν να λείπει από την ενδεκάδα ο βασικός σέντερ-φορ της ομάδας. Κι όμως, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, αφού από τον ΠΑΟΚ είχαν αποκρύψει το γεγονός ότι ήταν τραυματίας!

Από το πρώτο παιχνίδι (έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 60’), ο Βόσνιος επιθετικός ήταν στα όρια της θλάσης, αλλά παρόλα αυτά στις προπονήσεις πριν τη ρεβάνς πήγαινε στα… κόκκινα. Από το τεχνικό επιτελείο του ζητήθηκε να πατήσει φρένο, καθώς κινδύνευε να πάθει έναν μυϊκό τραυματισμό και να μην μπει καν στην αποστολή.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football Insider