Ακολουθηστε μας

Football

Γαλλία – Ελλάδα 1-0: Εφυγε με ψηλά το κεφάλι από το Παρίσι

H Εθνική ομάδα γνώρισε στο «Σταντ ντε Φρανς» την πρώτη ήττα στην προκριματική φάση του Euro 2024 από τη Γαλλία (1-0), χάρη στη δεύτερη εύστοχη εκτέλεση του Κίλιαν Μπαπέ.

Πρώτα το πέναλτι από άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Γκριεζμάν. Μετά η επέμβαση του Βλαχοδήμου στην πρώτη εκτέλεση του Μπαπέ, αλλά η επανάληψη λόγω της βιαστικής εισόδου στη μεγάλη περιοχή του Μαυροπάνου. Πολύ γερό διπλό σοκ για να το διαχειριστείς ως ομάδα, απέναντι σε δεδομένα ανώτερο αντίπαλο. Η κόκκινη κάρτα στον Μαυροπάνο ήταν αυτό που σε έκανε να σκεφτείς ότι τώρα παρά την σπουδαία προσπάθεια, μπορεί να ακολουθήσει μία βαριά ήττα. Κι όμως, η Εθνική στάθηκε καλά και με δέκα παίκτες, έδειξε ψυχραιμία και στο τέλος έψαξε για τη δική της στιγμή, που τελικά δεν ήρθε.

Προφανώς και για όλα ΔΕΝ φταίει ο Μαυροπάνος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 0-1 από τους “Μπλε” του Ντιντιέ Ντεσάν, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ο Μπαπέ να εκτελέσει δύο φορές το πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση, καθώς ο Βλαχοδήμος είχε αποκρούσει την πρώτη και ο Μαυροπάνος, που είχε υποπέσει στην παράβαση επί του Γκριεζμάν, να αφήσει την Ελλάδα με 10 παίκτες στο 69΄.

Η «γαλανόλευκη» γνώρισε την πρώτη ήττα της σε τρία παιχνίδια στον Β΄ προκριματικό όμιλο του EURO 2024, όπου παραμένει δεύτερη πάντως, ενώ σε αντιδιαστολή οι Μπλε έκαναν το 4Χ4 χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ ακόμη και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, παρά την παρουσία της Ολλανδίας, για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Γερμανίας.

Κερδισμένη ήταν πάντως και η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, που μπορεί να μην αποκόμισε βαθμολογικό όφελος στο Παρίσι αλλά στάθηκε ισάξια απέναντι σε μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη, έδειξε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, κέρδισε σε ψυχολογία κι έπεισε ότι μπορεί θαυμάσια να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση του γκρουπ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 69΄ Μαυροπάνος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιώπης, Μαυροπάνος, Κουρμπέλης, Χατζηδιάκος

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν):  Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (86΄ Ενκουνκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77΄ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86΄ Ζιρού), Εμπαπέ.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (86΄ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (72΄ Ρέτσος), Σιώπης (66΄ Φούντας), Μασούρας (72΄ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66΄ Παυλίδης).

Τα αποτελέσματα

2ος όμιλος

Γαλλία-Ελλάδα  1-0

(55΄ πέν. Μπαπέ)

Ιρλανδία-Γιβραλτάρ  3-0

(53΄ Τζόνστον, 59΄ Φέργκιουσον, 90΄+2΄ Ιντάχ)

Ρεπό: Ολλανδία

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football