Ακολουθηστε μας

Football

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στη Λεωφόρο, άξιζε πιο πολλά από το 1-1

Ο ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών και των πολλών αλλαγών έμεινε όρθιος στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό και το τελικό 1-1 αν κάποια ομάδα αδικεί βάσει της συνολικής εικόνας αυτή είναι ο «Δικέφαλος».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Μαντσίνι, αλλά ο Δικέφαλος στάθηκε στο ύψος του, ισοφάρισε με τον Τόμας στο 60′ και έφυγε όρθιος από την Αθήνα.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και έψαξαν το γκολ, κάτι που κατάφερε ο Παναθηναϊκός μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Σπόραρ βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, πεσμένος πάσαρε στον Μαντσίνι, και ο τελευταίος με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0.

Από το 1-0 και μετά ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε περισσότερο την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή παρότι έχασε και τον Νέλσον Ολιβέιρα στη θέση του οποίου πέρασε ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος αποδείχθηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Στο 39’ όταν ο Δικέφαλος έφτασε στην καλύτερή του φάση. Ο Ράφα έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Τόμας έκανε την προβολή στην μικρή περιοχή αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε ενστικτωδώς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν του Παναθηναϊκού με τελείωμα του Σπόραρ στο 53’ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι, αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία, πίεσε τον αντίπαλό του και τελικά βρήκε την ισοφάριση στο 60’. Ο Φιλίπε βρήκε τον Τόμας και ο Ισπανός με ωραία προσπάθεια και σουτ έκανε το 1-1.

Το ντέρμπι πήρε… φωτιά μετά το 1-1 με επιθέσεις εκατέρωθεν και δυο μεγάλες ευκαιρίες για τους “πράσινους” στο 62’ και το 63’ που “έσωσε” εντυπωσιακά ο Κοτάρσκι. Η πρώτη σε τετ α τετ του Μπερνάρ και η δεύτερη σε εκτέλεση φάουλ του ίδιου παίκτη με αλλαγή πορείας της μπάλας.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 70’ με πλασέ του Αντρίγια που μπλόκαρε ο Μπρινιόλι, ενώ στο 80’ ήταν η ώρα του Μαντσίνι να απειλήσει με δυνατό μακρινό σουτ που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 84’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Σένγκεφελντ έκανε επικίνδυνο φάουλ στον Τόμας και αποβλήθηκε απευθείας από τον Πόουσον αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, δε βρήκε όμως κάποιο γκολ, έτσι το 1-1 παρέμεινε.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάρλια, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (Μάγκνουσον 86’), Τσέριν, Μαντσίνι (Παλάσιος 86’), Μπερνάρντ (Κλάινχέισλερ 74’), Σπόραρ (Πέρεθ 61’), Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα, Νέσμπεργκ, Κεντζιόρα, Λύρατζης (Βιεϊρίνια 81’), Ντάντας (Σβαμπ 71’), Φ. Σοάρες, Ελ Καντουρί (Μπίσεσβαρ 81’), Κωνσταντέλιας, Αν. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (Τόμας 28’).

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football