Ακολουθηστε μας

Football

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Ο γύρος του κόσμου σε… 227 μέρες!

Ένας τελικός κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο Βόλο, στην Κύπρο, στο Λονδίνο, στο ΟΑΚΑ, ακόμα και στο… φεγγάρι, με χιλιάδες φιλάθλους δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν μιλάμε για την (ποδοσφαιρική) Ελλάδα, όπου εδώ και χρόνια σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα η διεξαγωγή ενός αγώνα, αποτελεί σπαζοκεφαλιά, καθώς δεν έχουμε μπορέσει να οργανώσουμε εύκολα το οποιοδήποτε παιχνίδι, πολύ περισσότερο ενός τελικού, με παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων.

Η περιβόητη προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας, που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά τη διεξαγωγή του τελικού στο Βόλο ή σε χώρα του εξωτερικού σε περίπτωση παρουσίας μιας ομάδας από τη Θεσσαλονίκη και μιας από την Αθήνα, άρχισε να ισχύει στις 31 Αυγούστου όταν και ξεκίνησε η διοργάνωση.

Ύστερα από 227 μέρες δεν ξέρουμε ακόμα το πότε και που θα γίνει ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας!

Ο τελικός και η έδρα του έχουν καταντήσει ένα… τεράστιο ανέκδοτο, αφού  «ταξιδέψαν» νοερά από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αυστραλία, πήγε από το Λονδίνο και το «Σέλχαρστ Παρκ» στη Λευκωσία και το «ΓΣΠ, πέρασε από τον Βόλο, όπως όριζε η προκήρυξη, αλλά ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε ούτε το που θα γίνει, ούτε το πότε θα γίνει, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση των ομάδων και κυρίως των ποδοσφαιριστών.

Στον αέρα και η ημερομηνία

Η διεξαγωγή του τελικού στις 20 Μαΐου, εντός των τειχών, έχει βγει από την εξίσωση, μετά το φιάσκο της Κύπρου, στο τραπέζι έπεσε ξανά η ημερομηνία της 27ης Μαΐου. Δηλαδή να πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση των play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος!

Το να μείνουν οι ποδοσφαιριστές των δύο φιναλίστ χωρίς αγωνιστικό ρυθμό είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κάτι που δεν έχει ηχήσει καλά στα αυτιά τόσο της τεχνικής ηγεσίας, όσο και των παικτών. Το σενάριο που θέλει τη Τετάρτη 24 Μαΐου ως πιθανή ημέρα του τελικού μετριάζει κάπως τις αντιδράσεις.

Οι επαφές ΕΠΟ με ΟΑΚΑ

Η ΕΠΟ και ο Τάκης Μπαλτάκος έκαναν μία πρώτη επαφή με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για να δουν το εάν μπορεί να γίνει εκεί ο τελικός, ωστόσο προς το παρόν υπάρχουν σημαντικά εμπόδια, με κυριότερο τα έργα που γίνονται (στις μεταλλικές κατασκευές) και τα οποία δεν είναι καθόλου δεδομένο πως θα έχουν ολοκληρωθεί άμεσα.

Αμέσως-αμέσως τίθεται θέμα ασφαλείας για τελικό με κόσμο σε ένα ματς τόσο υψηλής επικινδυνότητας. Αν και με το ΟΑΚΑ δεν βρεθεί άκρη, η ΕΠΟ θα αναγκαστεί να κοιτάξει εκ νέου την επιλογή του Πανθεσσαλικού, όπως αναφέρει η προκήρυξη, αλλά χωρίς την παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων. Το είπε, άλλωστε, ο κ. Μπαλτάκος μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην ΕΡΤ3.

Σημαντική παράμετρος είναι και η στάση του ΠΑΟΚ, που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ειδικά για το ΟΑΚΑ, δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι οι «ασπρόμαυροι» θα συναινέσουν τόσο εύκολα στη διεξαγωγή του τελικού για άλλη μια φορά στην Αθήνα.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αντιδράει και δεν θέλει να υποστεί για ακόμα μια χρονιά όλη αυτή την ταλαιπωρία του ταξιδιού από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας για την Αθήνα, ενώ και η διοίκηση των ασπρόμαυρων θεωρεί πως είναι άδικο και μέχρι πρότινος στη Μικράς Ασίας δεν ήθελαν καν να ακούσουν την επιλογή του ΟΑΚΑ.

Σημαντική παράμετρος είναι και η στάση της Αστυνομίας, καθώς θα πρέπει να συναινέσει θέτοντας τις δικές της προϋποθέσεις και όρους όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και τον τελικό αριθμό των φιλάθλων σε περίπτωση που καταλήξουμε στο ΟΑΚΑ.

Ας μην ξεχνάμε ότι πάντοτε ο αριθμός των εισιτηρίων παίζει σημαντικό ρόλο για τους δύο φιναλίστ, με τις διοικήσεις να πρέπει να συμφωνήσουν, αλλιώς θα βρεθούμε ξανά σε αδιέξοδο.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football