Ακολουθηστε μας

Backstage

Ο πιο καλός, ο μαθητής και… με δίπλωμα (pic)

Ο Φερνάντο Βαρέλα, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας, θα παραμείνει στο χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ως γυμναστής-προπονητής.

Ο Αφρικανός αμυντικός του ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο δίπλωμα γυμναστή και μοιράστηκε αυτή την επιτυχία μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Την πρόθεση του να γίνει πτυχιούχος γυμναστής το είχε αποκαλύψει στις δηλώσεις του για την τιμητική διάκριση από τον ΠΣΑΠΠ στην 40ή Γιορτή – Βραβεία 2020-2021, όπου βραβεύτηκε για την απόφαση του να επιστρέψει στα θρανία και να κάνει πράξη ένα παιδικό όνειρο, να πάρει το απολυτήριο και να τελειώσει το σχολείο.

«Συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα στην Πορτογαλία για να αποκτήσω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως γυμναστής/προπονητής. Πριν τις γιορτές θα έχω πάρει το πτυχίο μου. Μόλις τελειώσω το ποδόσφαιρο θέλω να γίνω γυμναστής», υποστήριζε εκείνη τη μέρα ο 34χρονος αμυντικός.

«Αν πιστεύεις, μπορείς να πετύχεις κάτι καλό για τον εαυτό σου. Ήταν αρκετά δύσκολο να σπουδάζω μαζί με τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Ήμουν κουρασμένος και έπρεπε να αφιερώσω 2-3 ώρες για να διαβάσω. Ήταν δύσκολο, αλλά είχα πίστη και δούλεψα σκληρά για να πάρω το απολυτήριο μου», είχε πει και ευχαρίστησε τον ΠΣΑΠΠ για τη βράβευση.

«Μου δίνει μεγαλύτερη ώθηση να λειτουργήσω ως παράδειγμα για τα παιδιά που ακολουθούν. Ελπίζω να αποτελέσω έμπνευση. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι που έχεις σε όλη τη ζωή σου. Χρειάζεται ένα πτυχίο. Όταν τελειώσει το ποδόσφαιρο θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι. Για ένα βραβείο γύρω από την εκπαίδευση εξαρτάται μόνο από σένα. Στο ποδόσφαιρο η επιτυχία εξαρτάται και από σένα και από την ομάδα. Το πτυχίο αυτό έχει να κάνει μόνο με εμένα και χαίρομαι που αναγνωρίστηκα με το βραβείο αυτό. Δίνει παράδειγμα και στα υπόλοιπα παιδιά και στα παιδιά μου».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage