Ακολουθηστε μας

World

Το τέλος εποχής Ανιέλι φέρνει χάος στη Γιουβέντους!

Με επίσημη ανακοίνωση παραίτησης ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Γιουβέντους, από τον πρόεδρο Αντρέα Ανιέλι μέχρι τον αναπληρωτή του Πάβελ Νέντβεντ, τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όλοι αποτελούν παρελθόν

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ιταλικά Μέσα τα μέλη του Δ.Σ. θα παραμείνουν τυπικά στις θέσεις τους μέχρι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση κάτι που αναμένεται να συμβεί στις 18 Ιανουαρίου.

Εκείνο που παραμένει άγνωστο είναι εάν τη θέση του προέδρου θα καταλάβει κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Ανιέλι ή θα επιλεγεί πρόσωπο της εμπιστοσύνης τους.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των ερευνών που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη για την οικονομική χρήση των σεζόν 2019-20 και 2020-21.

Έτσι, τελειώνει μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους του συλλόγου, που από την ανάληψη των καθηκόντων του Αντρέα Ανιέλι στην προεδρία (19 Μαΐου 2010) και ύστερα έφτασε, μεταξύ άλλων, στο ρεκόρ των εννέα συνεχόμενων πρωταθλημάτων.

Λίγες ώρες μετά την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο της Γιουβέντους, ο Αντρέα Ανιέλι αποχαιρέτησε τους φίλους της ομάδας μέσα από επιστολή του. Ο τέως πρόεδρος της ιταλικής ομάδας έκανε τον απολογισμό της θητείας του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύσκολες έδρες που αγωνίστηκε η «Γιούβε».

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επιστολή του:

«Αγαπητοί, παίζοντας για τη Γιουβέντους, δουλεύοντας για τη Γιουβέντους, ένας ήταν στόχος: η νίκη. Όποιος έχει το προνόμιο να φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα, το ξέρει. Όποιος εργάζεται σε μια ομάδα γνωρίζει ότι η σκληρή δουλειά νικά το ταλέντο αν το ταλέντο δεν δουλεύει σκληρά.

Η Γιουβέντους είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο και όποιος εργάζεται ή παίζει εκεί ξέρει ότι το αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς όλης της ομάδας. Έχουμε συνηθίσει να κερδίζουμε με την ιστορία και το DNA. Αφού το 2010 τιμήσαμε την ιστορία μας πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα: το Γήπεδο, εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματα, η πρώτη ομάδα στην Ιταλία που έγινε σειρά σε Netflix και Amazon Prime, δημιουργήσαμε το J|Medical, πήραμε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα γυναικών ξεκινώντας από το μηδέν.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να θυμηθεί τη στιγμή πριν βγει στο γήπεδο, σε όλες τις έδρες φόβητρο: Μπερναμπέου, Ολντ Τράφορντ, Αλιάντς Αρίνα, Βεστφάλεν Αρίνα, Σαν Σίρο, Γ. Καραϊσκάκης, Σέλτικ Παρκ, Καμπ Νόου: όπου κι αν πηγαίναμε όταν η ομάδα ήταν συμπαγής, δεν φοβόμασταν κανέναν.

Όταν η ομάδα δεν είναι συμπαγής, μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Θα συνεχίσω να φαντάζομαι και να εργάζομαι για καλύτερο ποδόσφαιρο και θα δανειστώ μια φράση του: «Και εκείνοι χόρευαν, κι όσοι τους είδαν τους πέρασαν για τρελούς, αλλά ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική». Θυμηθείτε, θα αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον παντού με μια ματιά: Είμαστε οι άνθρωποι της Γιούβε! Μέχρι το τέλος».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World