Ακολουθηστε μας

World

Το Μουντιάλ του 2030 μπορεί να γιορτάσει τα 100 του χρόνια εκεί που ξεκίνησαν όλα! Κοινή υποψηφιότητα από τη Ν. Αμερική

Η Αργεντινή, η Χιλή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη υπέβαλλαν και επίσημα την Τρίτη (7/2) κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, ζητώντας το τουρνουά να επιστρέψει «εκεί που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο», 100 χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου Μουντιάλ στο Μοντεβιδέο.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 δεν είναι απλώς ένα άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο, αξίζει μια γιορτή με αναγνώριση για τα 100 χρόνια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η FIFA έχει την υποχρέωση να τιμήσει τη μνήμη όσων ήρθαν πριν από εμάς και πίστεψαν στο μεγαλείο και έκαναν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε κατά τη διάρκεια τελετής στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).

«Ελπίζω πως η FIFA μπορεί να δείξει μια “χειρονομία μεγαλείου” προς την περιοχή και να επιτρέψει να διοργανώσει το τουρνουά», πρόσθεσε, μιλώντας για το όνειρο όλων των Νοτιοαμερικανών.

Η πρόταση της Νότιας Αμερικής θα ανταγωνιστεί την κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας-Πορτογαλίας, οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνία κοινής προσφοράς, συν πολύ πιθανές προτάσεις για το Μουντιάλ του 2030 από το Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία.

Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα φιλοξενηθεί το 2026 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά, στην πρώτη φορά που θα διαγωνιστούν 48 ομάδες, από 32!

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World