Ακολουθηστε μας

World

Project Cattedrale: Η ανακαίνιση του «Σαν Σίρο» καίει το δήμαρχο Μιλάνου, όχι Ίντερ και Μίλαν

Η δημοτική αρχή του Μιλάνου θα συνεργαστεί με την Μίλαν και την Ίντερ για την πιθανή ανακαίνιση του ιστορικού γηπέδου του «Σαν Σίρο», σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους δύο συλλόγους της Serie A να εγκαταλείψουν την ιστορική έδρα τους.

Ο δήμαρχος Τζουζέπε Σάλα συναντήθηκε με στελέχη της Μίλαν και της Ίντερ την Πέμπτη (22/2) για να συζητήσουν τη συνολική αναδόμηση του γηπέδου, μετά από ένα σχέδιο που είχαν υποστηρίξει στο πρόσφατο παρελθόν και οι δύο σύλλογοι κι αφορούσε το γκρέμισμα και το χτίσιμο απ’ την αρχή ενός νέου γηπέδου στην ίδια περιοχή, εν μέσω πολιτικής αντίδρασης και κανόνων πολιτιστικής κληρονομιάς/προστασίας ιστορικών κτιρίων.

Η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Ιταλίας Webuild προσφέρθηκε να εκπονήσει μελέτη σκοπιμότητας εντός τριών μηνών και οι δύο σύλλογοι θα μελετήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για το έργο, ανέφερε σε επίσημη δήλωσή του ο Σάλα.

Το γραφείο του δημάρχου τόνισε επίσης πως η πόλη, στην οποία ανήκει το στάδιο «Σαν Σίρο», θα αξιολογήσει με την Ίντερ και την Μίλαν εάν θα προχωρήσει η ανακαίνιση, ενώ οι σύλλογοι συνεχίζουν να εργάζονται παράλληλα τα σχέδιά τους για την κατασκευή δύο χωριστών γηπέδων στα περίχωρα του Μιλάνου.

Το ιστορικό γήπεδο του Μιλάνου αναμένεται να φιλοξενήσει την τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο-Κορτίνα 2026 κι έχει υποβληθεί σε αρκετά έργα επέκτασης, για να φτάσει τη σημερινή του χωρητικότητα 80.000.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World