Ακολουθηστε μας

World

Κληρώνει στις 19:00 για το Euro 2024 – Η εθνική θα μάθει πιθανούς αντιπάλους!

Κληρώνει για το Euro 2024! Σήμερα Σάββατο (2/12) στις 19:00 (ΕΡΤ1) στο Αμβούργο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης για τις 21 εθνικές ομάδες που έχουν προκριθεί μαζί με τρεις (άγνωστες) εθνικές από τα playoffs θα μπουν στην κληρωτίδα, με την Εθνική Ελλάδας.

Θυμίζουμε πως αν η χώρα μας αποκλείσει το Καζακστάν στην OPAP Arena στον ημιτελικό της 21ης Μαρτίου 2024, θα ταξιδέψει είτε στην Τιφλίδα είτε στην Πόλη του Λουξεμβούργου για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου.

Οι έξι όμιλοι του τουρνουά θα προκύψουν από τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, τα οποία σχηματίστηκαν από το ranking των προκριματικών.

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2024

Οι ομάδες έχουν κατανεμηθεί σε ένα από τα τέσσερα γκρουπ (1, 2, 3, 4) πριν από την κλήρωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους στην προκριματική φάση των ομίλων. Η οικοδέσποινα Γερμανία βρίσκεται στο 1ο και κατανέμεται αυτόματα στον 1ο όμιλο A. Οι τρεις νικητές των play-off του Nation League έχουν οριστεί στο 4ο γκρουπ.

Τα τέσσερα γκρουπ:
1ο: Γερμανία (οικοδέσποινα), Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αγγλία
2ο: Ουγγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Δανία, Αλβανία, Αυστρία
3ο: Ολλανδία, Σκωτία, Κροατία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία
4ο: Ιταλία, Σερβία, Ελβετία, νικητής των Play-off 1, νικητής Play-off 2, νικητής Play-off 3

Η διαδικασία της κλήρωσης

Η κλήρωση θα χωρίσει τις ομάδες σε έξι ομίλους, με τέσσερις ομάδες σε κάθε όμιλο. Η κλήρωση ξεκινά με το 1ο γκρουπ, με την πρώτη ομάδα που κληρώνεται να κατατάσσεται στον πρώτο διαθέσιμο όμιλο με αλφαβητική σειρά (ο 2ος όμιλος σε αυτήν την περίπτωση καθώς η Γερμανία θα είναι στον 1ο όμιλο).

Άλλα έξι δοχεία (A, B, C, D, E, F) απαιτούνται για την κλήρωση της θέσης της αντίστοιχης ομάδας σε κάθε γκρουπ, η οποία θα αποφασίσει τη σειρά αγώνα εντός του ομίλου.

Μόλις το 1ο γκρουπ δυναμικότητας αδειάσει, η κλήρωση συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα.

Οι ομάδες σε κάθε όμιλο παίζουν μεταξύ τους μία φορά.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World