Ακολουθηστε μας

World

Φερνάντο Σάντος: «Θα ήθελα να επιστρέψω σε έναν σύλλογο»

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο τελευταίος σύλλογος όπου εργάστηκε ο Φερνάντο Σάντος, από το 2010 μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες ακολούθησε μια διαδρομή στους πάγκους των εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Πολωνίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «A Bola» ο Πορτογάλος προπονητής άφησε ανοικτή την πόρτα της επιστροφής του σε κάποιο σύλλογο, μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από τον πάγκο της Εθνικής Πολωνίας.

«Θα ήθελα να επιστρέψω στην προπονητική ενός συλλόγου, γιατί θα ήθελα να επιστρέψω σε αυτό που πάντα εκπλήρωνε τις ανάγκες μου: να μπορώ να είμαι κάθε μέρα με τους παίκτες και να τους κάνω να μεγαλώνουν ως παίκτες και ως άνδρες. Και επίσης να έχω τη δυνατότητα να εξελίξω μια ομάδα. Η δουλειά σε μια εθνική ομάδα είναι πολύ ελκυστική γιατί εκπροσωπούμε και έχουμε πίσω μας μια ολόκληρη χώρα. Ο ύμνος είναι ανεξήγητος… Η μόνη φορά που μπερδεύτηκα στο ποδόσφαιρο ήταν στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έπαιξε η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, όταν άρχισε να παίζει ο ύμνος. Δεν μπορούσα ούτε να τραγουδήσω τον ύμνο μας. Το να βρίσκομαι στον πάγκο της χώρας μου, να εκπροσωπώ την εθνική μου ομάδα και να αρχίζει να παίζει ο ύμνος είναι κάτι δύσκολο. Δεν ήξερα καν τι να κάνω. Αυτό το πρώτο παιχνίδι είχε μεγάλη επίδραση πάνω μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ», είπε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στο φιλικό παιχνίδι με τη Γαλλία στις 11 Οκτωβρίου 2014, στο Παρίσι, όπου δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Στην συνέντευξη του ο Φερνάντο Σάντος δίνει απαντήσεις για την πορεία της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και τη σχέση του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο συνεχίζει να θεωρεί ως «τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών».

 

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε World