Ακολουθηστε μας

Sports

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Άρσης Βαρών Παίδων-Κορασίδων και U15

Την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Παίδων-Κορασίδων και U15 κήρυξε το βράδυ του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας άρσης βαρών Αντόνιο Κονφλίτι που καλωσόρισε τους αθλητές. «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στους σπουδαίους αυτούς Αγώνες που γίνονται λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς, στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και εσείς οι Έλληνες έχετε εδώ τον πιο εμβληματικό αθλητή της άρσης βαρών, τον Πύρρο Δήμα».

Στη συνέχεια ο κ. Κονφλίτι τίμησε με το βραβείο «Χρυσό Κολλάρο» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τον Πύρρο Δήμα ενώ ειδική τιμητική βράβευση δόθηκε και στην την Πρόεδρο της ΕΟΑΒ Θεανώ Ζαγκλιβέρη. Επίσης βραβεύτηκαν, ο Βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μίτας, η Αντιδήμαρχος Κυριακή Γιαννακίδου, ο Πρόεδρος των ΕΑΚΘ Κώστας Βιολιτζής, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου , ο Ολυμπιονίκης Παύλος Σαλτσίδης και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Χρήστος Τσικούρης.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη στο χαιρετισμό της είπε: «Εκ μέρους όλης της Ομοσπονδίας με μεγάλη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών στο εμβληματικό Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Η καρδιά της άρσης βαρών χτυπάει εδώ και οι καλύτεροι νέοι αθλητές της Ευρώπης αγωνίζονται σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και ευ αγωνίζεσθαι. Είμαι βέβαιη ότι θα παρακολουθήσουμε εξαιρετικούς αγώνες που θα συνεισφέρουν στην κληρονομιά του αθλήματος και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, την Βούλα Πατουλίδου, την Αντιδήμαρχο Κυριακή Γιαννακίδου και τον Πρόεδρο του ΕΑΚΘ Κώστα Βιολιτζή που είναι συνεχώς στο πλευρό μας».

Ο Ολυμπιονίκης και Γενικός Γραμματέας της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία. Σύσσωμη η οικογένεια της άρσης βαρών είναι εδώ και θέλω να την ευχαριστήσω που είναι δίπλα μου και στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες στιγμές. Επίσης να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Αντόνιο Κονφίλιτι και Μίλαν Μχαϊλοβιτς για την υποστήριξη και άψογη συνεργασία τους, το μέγα χορηγό ELEIKO και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, σε αυτά τα παιδιά που εκπροσωπούν το μέλλον της άρσης βαρών.»
Στην Τελετή παρέστησαν επίσης, η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, η Olympian Πόπη Ουζούνη, η Ταμίας της ΕΟΑΒ Φιλιππία Κοχλιαρίδου και η Αναπληρώτρια Ταμίας Χαρά Κυριακίδου. Η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο ενώ έγινε επίδειξη παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων.

Oι τρεις πρώτοι Ελληνες

H Μαρία Βαγγελόγλου και η Ξένια Βασιλείου ήταν οι πρώτες Ελληνίδες που μπήκαν στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος άρσης βαρών Παίδων – Κορασίδων και U15, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, αγωνίστηκαν στα 49κ. στις U15 και ολοκλήρωσαν τον αγώνα, η Βαγγελόγλου στην 9η θέση και η Βασιλείου στην 11η. Η Μαρία Βαγγελόγλου σήκωσε στο αρασέ 43 κιλά, έχοντας μετά χάσει δύο προσπάθειες στα 46 και στο επολέ ζετέ 55 κιλά. Με την πρώτη έκανε 52 ενώ έχασε τα 57. Στο  σύνολο έφτασε στα 98 κιλά. Η Ξένια Βασιλείου είχε καλύτερη προσπάθεια στα 38 κιλά στο αρασέ, με χαμένη στα 41 και επιτυχημένη στα 35. Στο επολέ σήκωσε 45 κιλά, χάνοντας την πρώτη στο ίδιο βάρος και την τρίτη στα 51. Στο σύνολο έκανε 83 κιλά. Aκολούθησε ο Χρήστος Τσιλιμιγκάκης στα 49κ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων, βελτιώνοντας μάλιστα τα ατομικά του ρεκόρ στις δύο κινήσεις. Στο αρασέ είχε τρεις επιτυχημένες προσπάθειες στα 52, 55 και 58 κιλά και κατετάγη 5ος. Στο επολέ ζετέ σήκωσε 68, 71 και 74 κιλά, φτάνοντας τα 132 στο σύνολο.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports