Ακολουθηστε μας

Sports

Το Beach Handball για πρώτη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους 21-23 Ιουνίου!

Το ελληνικό Beach Handball στην 28χρονη ιστορία του θα κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά στην εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το άθλημα που φέρνει τη σφραγίδα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, πρώην Προέδρου της ΟΧΕ και Α’ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της Αντιδημάρχου Αθλητισμού Θεσσαλονίκης Κυριακής Γιαννακίδου, η οποία ήταν από την αρχή πολύ θετική στο μεγάλο αυτό εγχείρημα και του Προέδρου του ΑΕΣΧ Πυλαίας Γιώργου Μπαμπαράτσα.

Το 11ο Loux Cup θα διεξαχθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στο διάστημα 21-23 Ιουνίου.  Παράλληλα με το 11ο Loux Cup θα διεξαχθεί το διεθνές τουρνουά «Thessaloniki Beach Handball Tournament» που είναι ενταγμένο στο European Beach Tour της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με 237 πόντους και διοργανώνεται από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Στέλιος Αγγελούδης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης):
«Είμαι χαρούμενος που υποδέχθηκα στο Δημαρχείο την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2018 και 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 Εθνική Γυναικών Beach Handball, μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή, τον Πρόεδρο του ΑΕΣΧ Πυλαίας και Αντιδήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη Γιώργο Μπαμπαράτσα, παλιούς και νέους συνεργάτες. Θέλω να σταθώ στην ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη και την αθλήτρια Μάγδα Κεπεσίδου με τις οποίες έχουμε μοιραστεί μεγάλες επιτυχίες και πλέον ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ανακοινώνουμε ένα ακόμη αθλητικό γεγονός στην πόλη και συγκεκριμένα τη διοργάνωση του 11ου Κυπέλλου Ελλάδος Beach Handball στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες κάνει το αυτονόητο, να παραχωρεί εμβληματικές πλατείες για μεγάλα event που θα φέρουν τον κόσμο κοντά στα αθλήματα. Μεταφέρουμε ουσιαστικά την παραλία στο κέντρο της πόλης με πολλές διοργανώσεις αθλημάτων στην άμμο που θα φιλοξενηθούν στην ομορφότερη πλατεία της χώρας.
Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουν και το Beach Handball, ένα ιδιαίτερα θεαματικό άθλημα που μας έχει χαρίσει ως χώρα μεγάλες διακρίσεις και είμαι υπερήφανος γιατί κάποιες από αυτές τις έζησα και στη διαδρομή μου ως Πρόεδρος της ΟΧΕ».

Το καλεντάρι το φετινού καλοκαιριού
25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball Λουξ
21-23 Ιουνίου 11ο Loux Cup (Πλατεία Αριστοτέλους)
12-14 Ιουλίου «Altion Tonovit- Preveza Beach Handball 2024» (Λούτσα Πρέβεζας)
27-28 Ιουλίου Final4- Avant Garde Sports Club (Καρδία Θεσσαλονίκης)

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports