Ακολουθηστε μας

Sports

Τα ζευγάρια των ημιτελικών στη Volley League – Αγκαλιά με την παραμονή ο Πήγασος Πολίχνης

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων και Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο. είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών των πλέι οφ στη Volley League. Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις 3 νίκες.
Για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και τυπικά πρέπει να γίνει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στις 18/3. Tι προβλέπει η προκήρυξη για τις θέσεις 1-4 (ημιτελικούς) και τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος Volley League:

3.2.3. Β ΦΑΣΗ  PLAY OFF / PLAY OUT

PLAY OFF 14

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1 μέχρι 4 στην τελική βαθμολογία της Κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν στα Play Offs, ως εξής:

Ο 1ος της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου θα αγωνιστεί με την 4η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου και ο 2ος της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου θα αγωνιστεί με την 3η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου.

Οι ομάδες αγωνίζονται μέχρι την συμπλήρωση τριων (3) νικών (χωρις να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου).

Οι αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες στους παραπάνω αγώνες, προκρίνεται στους τελικούς της Volley League 20222023.

Οι δύο νικητές των ημιτελικών αγώνων, προκρίνονται στους ΤΕΛΙΚΟΥΣ αγώνες, για την 1η και 2η θέση της Τελικής Κατάταξης. Οι ηττημένοι κατατάσσονται στις θέσεις 34 σύμφωνα με την θέση που κατέλαβαν στην Κανονική Περίοδο (3η θέση η ομάδα που είχε την υψηλότερη θέση στη Κανονική Περίοδο κ.ο.κ.)

ΤΕΛΙΚΟΙ

Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα αγωνιστούν μεταξύ τους για τη 1η και 2η θέση.

Οι τελικοί αγώνες για την 1η και 2η θέση, θα διεξαχθούν μέχρι την συμπλήρωση τριών  (3) νικών (ΜΗ συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου).

Οι τελικοί αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες στους παραπάνω αγώνες, ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια ομάδα της Volley League 20222023.

ΕΔΡΕΣ – ΓΗΠΕΔΑ

Οι αγωνιζόμενες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα, για λόγους οικονομίας και μετακίνησης και εφόσον συμφωνήσουν μεταξύ τους, να ζητήσουν από την επιτροπή πρωταθλήματος την διεξαγωγή των αγώνων ως ακολούθως:

Οι δύο (2) πρώτοι αγώνες των τελικών θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, οι δυο (2) επόμενοι στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου και ο πέμπτος αγώνας (εάν χρειαστεί) στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου.

Στην περίπτωση των τελικών αγώνων για τις θέσεις 12 και όταν το σκορ νικών είναι 22, ο τελευταίος και καθοριστικός αγώνας, δύναται να διεξαχθεί στο μεγαλύτερο, σε χωρητικότητα θεατών, Κλειστό Γυμναστήριο της Περιφέρειας στην οποία έχει έδρα η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας, εφόσον συναινέσει σε αυτό η γηπεδούχος ομάδα. Το Γυμναστήριο αυτό, εξασφαλίζεται με ενέργειες της γηπεδούχου ομάδας και της ΕΣΑΠ.

Tα πλέι άουτ και το πρόγραμμα

Το απόλυτο φαβορί για παραμονή στην Volley League είναι ο Πήγασος Πολίχνης μετά τη σπουδαία και καθαρή νίκη που σημείωσε στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 3-1 σετ στο ντέρμπι παραμονής στο φινάλε της 18ης αγωνιστικής της Volley League. H ομάδα του Γιάννη Ορφανού νίκησε με 3-1 σετ τον ΟΦΗ και ανέβηκε στους 20 βαθμούς, έναντι 14 του Άθλου, 9 του ΟΦΗ και 4 του Αριστοτέλη Σκύδρας. Αυτές οι ομάδες θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους στα πλέι άουτ και αφού παίξουν μεταξύ τους πρωτάθλημα δύο γύρων οι δύο τελευταίοι θα υποβιβαστουν.

1η Αγωνιστική: 14, 23: Πήγασος Πολίχνης – Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας, Άθλος Ορεστιάδας – Ο.Φ.Η.

2η αγωνιστική: 31, 42: Ο.Φ.Η. – Πήγασος Πολίχνης, Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας – Άθλος Ορεστιάδας

3η αγωνιστική: 12, 34: Πήγασος Πολίχνης – Άθλος Ορεστιάδας, Ο.Φ.Η. – Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας

4η Αγωνιστική: 41, 32: Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας – Πήγασος Πολίχνης, Ο.Φ.Η. – Άθλος Ορεστιάδας

5η αγωνιστική: 1 3, 24: Πήγασος Πολίχνης – Ο.Φ.Η., Άθλος Ορεστιάδας – Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας

6η αγωνιστική: 21, 4 3: Άθλος Ορεστιάδας – Πήγασος Πολίχνης, Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας – Ο.Φ.Η.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πήγασος Πολίχνης 20
2. Άθλος Ορεστιάδα 14
3. Ο.Φ.Η. 9
4. Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας 4
* Οι δύο πρώτες ομάδες θα μείνουν στην κατηγορία

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports