Ακολουθηστε μας

Sports

Στίβος: Στη Νότια Αφρική η Τζένγκο για προετοιμασία

Στις 21 Αυγούστου του 2022 η Ελίνα Τζένγκο έγινε η νεαρότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στην ιστορία του αγωνίσματος. Περίπου ένα μήνα πριν συμπληρώσει το 20 έτος της ηλικίας έστειλε το ακόντιο στα 65,81 μ. και έδωσε συνέχεια σε μια παράδοση χρόνων που έχει η χώρα μας στο αγώνισμα.

Η νεαρή, από εκείνο το μετάλλιο μέχρι σήμερα κατάφερε να πετύχει μια σειρά από σπουδαία επιτεύγματα. Το σημαντικότερο είναι ότι ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της αθλητικής της πορείας κατάφερε να μείνει προσηλωμένη στο στόχο της.

Κινούμαστε σε δυνατούς ρυθμούς προπόνησης εδώ και καιρό. Έχω μεγάλη όρεξη για την επόμενη χρονιά. Το 2023 ίσως κάποια πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα. Ωστόσο μπορώ να πω πως τελικά ήταν μια καλή χρονιά. Έμαθα πολλά την περασμένη σεζόν, το σημαντικότερο πως για να μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους μου πρέπει να διασκεδάζω τη συμμετοχή μου στους αγώνες. Όταν δε συμβαίνει αυτό ακόμη και η τεχνική μου δεν είναι όπως πρέπει. Το 2023 ταλαιπωρήθηκα αρκετά και από τον ώμο και ήταν και αυτή μια παράμετρος που δεν μου επέτρεψε να παρουσιαστώ όσο καλά θα ήθελα. Είμαι πολύ καλά, δουλεύω σκληρά, ώστε την επόμενο χρονιά να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό στους αγώνες στόχους“, είπε αρχικά η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ και συμπλήρωσε:

Στις 3 Δεκεμβρίου αναχωρούμε μαζί με τον Οδυσσέα Μουζενίδη και τον προπονητή μας για Νότιο Αφρική όπου θα παραμείνουμε μέχρι και τις 24 του ίδιου μήνα. Περιμένω με ανυπομονησία την προετοιμασία, καθώς εκεί θα βρούμε τις ιδανικές εγκαταστάσεις, καλό καιρό, καθώς και αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Στόχος είναι να κάνουμε τον πρώτο μας αγώνα στη χρονιά στο τέλος Φεβρουαρίου στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων, ενώ έπειτα είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων. Φέτος αποφάσισα να αφήσω λίγο στην άκρη τη σχολή μου, ώστε να περιορίσω και τις μετακινήσεις και την κούραση και να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαϊκό”.

Η Ελίνα Τζένγκο έκλεισε τη χρονιά με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και καλύτερη βολή στα 63,65 μ. από το Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων. Η αθλήτρια μετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports