Ακολουθηστε μας

Sports

Στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή η Ολυμπιακή Φλόγα – Λαμπαδηδρόμος και ο δήμαρχος Αγγελούδης

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα μετά από μία μυσταγωγική τελετή την Τρίτη 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Από την Ακρόπολη θα ξεκινήσει η Ολυμπιακή Φλόγα το Σάββατο 20 Απριλίου και αφού διασχίσει πολλές περιοχές της Αθήνας με τους Λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν το Ιερό Φως, η Λαμπαδηδρομία θα συνεχίσει για Δελφούς, Λαμία και Βόλο όπου θα διανυκτερεύσει.

Η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» την Κυριακή 21 Απριλίου. Την τελετή, που θα γίνει στη νέα Παραλία, στις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος και θα ανάψει τον βωμό.

θα ακολουθήσει η άφιξη της αντιπροσωπείας των επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΑΡΙΣΙ 2024» και έπαρση σημαιών, με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα υπάρξουν χαιρετισμοί του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη, των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΟΕ και ανταλλαγή δώρων, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Τμήμα Ελληνικών Χορών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα προηγηθεί άφιξη της Φλόγας και τελετή υποδοχής στις 16:26, στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού (Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας) με παράλληλες εκδηλώσεις και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς το Ολυμπιακό Μουσείο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής, διάρκειας 30′ στις 17:07.

Στη συνέχεια η Φλόγα θα κατευθυνθεί προς τη νέα Παραλία – Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, σύμφωνα με την παρακάτω διαδρομή: Ολυμπιακό Μουσείο – 3ης Σεπτεμβρίου – Εγνατία αριστερά – Λυσ. Καυτανζόγλου – Λεωφ. Στρατού – Γαλλικό Ινστιτούτο – Λεωφ. Στρατού – Τσιμισκή – Ίωνος Δραγούμη – Λεωφ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει στον χώρο των Ομπρελών Ζογγολόπουλου και στις 8.24 π.μ. της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024, θα αναχωρήσει με τερματισμό στο Βυζαντινό Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports