Ακολουθηστε μας

Sports

Στεφανίδη: «Ποτέ δε σκέφτηκα να σταματήσω, πίστευα στο μετάλλιο» (video)

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφτασε στη μεικτή ζώνη με δάκρυα στα μάτια μετά τον άθλο στο Ολίμπικο. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητριών το 2014 και μέχρι σήμερα είναι η μόνη αθλήτρια που το επαναλαμβάνει δωδέκατη φορά!

«Σίγουρα σε όλα τα ευρωπαϊκά μετάλλια ανοιχτού ήμουν με διαφορετικές αθλήτριες. Κατάφερα όλα αυτά τα χρόνια να είμαι εκεί και γύρω μου οι αθλήτριες να αλλάζουν», είπε η Στεφανίδη, που έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που κατακτά ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση.

«Το πίστευα πως μπορώ να πάρω μετάλλιο. Θεωρούσα πως μπορούσα να έχω μείνει στο 4,58 μ. και να μην έχω μετάλλιο ή να κάνω και το παραπάνω. Είχα μια πίστη, ήξερα πως είμαι καλά. Φέτος βγήκε καλή προπόνηση. Το πρόβλημα με το πόδι παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες. Επίσης είναι ακόμη 10 Ιουνίου, είναι πολύ φυσιολογική πορεία που έχω φέτος».

Αναφορικά με το αν σκέφτηκε ποτέ να σταματήσει γιατί δεν ήταν στην κατάσταση, που ήθελε, είπε:

«Ποτέ δε σκέφτηκα να σταματήσω. Δε πίστευα ποτέ ότι θα κερδίζω πάντα ή θα κατακτώ μόνο μετάλλια. Κανείς δεν κερδίζει συνέχεια και για πάντα. Έχω ευχαριστηθεί πολλά από τα μετάλλια που δεν ήταν χρυσά ή δεν τα περίμενα».

Η Στεφανίδη σε ερώτηση αν έχει κόντρα με τον Μίλτο στη συλλογή μεταλλίων. “Δεν το ήξερα πως συνέβη αυτό και πως ο Μίλτος με έπιασε στον αριθμό των μεταλλίων. Ο Μίλτος βέβαια έχει σχεδόν όλα χρυσά. Καλό είναι όμως να το γνωρίζουμε και να υπάρχει κόντρα”, είπε γελώντας.

Αναφορικά με το αν αισθάνεται θρύλος στο αγώνισμα, είπε:

“Νομίζω κάνεις αθλητής δε νιώθει πως είναι θρύλος. Όταν πάω στο Ολυμπιακό στάδιο αισθάνομαι σαν τους υπόλοιπους αθλητές. Κάνουμε όλοι την ίδια προπόνηση, κάποιοι κάνουν περισσότερη από εμένα. Επίσης δε θεωρώ πως έχω κάποιο εξαιρετικό στοιχείο σωματικά. Οι επιτυχίες έχουν έρθει λόγω του ψυχολογικού επιπέδου και αυτό είναι που κάνει και το Μίλτο να ξεχωρίζει. Όλοι εκεί έξω είμαστε καλοί, μόνο λίγοι καταφέρνουμε να πετύχουμε αυτό που μπορούμε”.

Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στα δάκρυά που έτρεχαν σήμερα ασταμάτητα από τα μάτια της. “Μπήκα με πρόβλημα στο πόδι, μπήκα με χαμηλή επίδοση, το 4,73 το παλεύω δύο χρόνια τώρα. Δεν έχω μεγάλη αντοχή στον πόνο και για μένα αυτό που έγινε σήμερα ήταν δύσκολο. Σίγουρα δεν το περίμενα όπως περίμενα αλλά μετάλλια ή να έχω την ίδια σιγουριά. Όλα αυτά με έκανα λίγο πιο ευάλωτη”.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports