Ακολουθηστε μας

Sports

Παρίσι 2024: Ένα Ολυμπιακό χωριό που θα γίνει πραγματική γειτονιά (vid)

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» παρέλαβαν επίσημα τα κλειδιά του Ολυμπιακού χωριού, παρουσία του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του.

Το έκτασης 520 στρεμμάτων χωριό, το οποίο βρίσκεται βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, θα φιλοξενήσει περίπου 14.000 αθλητές και τα… επιτελεία τους στη διάρκεια των Ολυμπιακών του καλοκαιριού (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου), ενώ θα καλωσορίσει 9.000 αθλητές για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου).

Μετά τους Αγώνες, το χωριό θα μετατραπεί σε μια φιλική προς το περιβάλλον γειτονιά που θα ωφελήσει 6.000 κατοίκους και θα διαθέτει δύο σχολεία, ένα ξενοδοχείο, ένα δημόσιο πάρκο, καταστήματα και γραφεία καθώς και περιοχές πρασίνου για πεζούς και μη μηχανοκίνητα οχήματα.

«Θα γίνει, μετά τους Αγώνες, μια πραγματική γειτονιά για τους κατοίκους της (περιοχής του) Σεν-Σεντ-Ντενί» δήλωσε ο Μακρόν.

Από την πλευρά του, ο Νικολά Φεράν, γενικός διευθυντής της SOLIDEO, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την παράδοση των υποδομών των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε ότι «είναι ένα αριστούργημα του τι μπορεί να κάνει η γαλλική κατασκευαστική βιομηχανία».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports