Ακολουθηστε μας

Sports

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Στις 18:59 η διπλή ελληνική συμμετοχή στον τελικό των 100μ. ύπτιο (vid)

Μία ιδιαίτερα σπάνια στιγμή θα ζήσει η ελληνική κολύμβηση σήμερα το απόγευμα στις 18.59, κατά την 3η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, με την ταυτόχρονη συμμετοχή δύο αθλητών στον ίδιο τελικό.

Ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης θα αγωνιστούν στις 18:59 στον τελικό των 100μ. ύπτιο, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχαν πετύχει το 2007 στη Μελβούρνη ο Γιάννης Δρυμωνάκος και ο Βασίλης Δεμέτης στα 400μ. μικτή.

Για τον Χρήστου, βέβαια, η αποστολή δεν έχει ολοκληρωθεί. Στην πέμπτη συμμετοχή του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (συν μία στη «σκυταλοδρομία» 4Χ100μ. ελεύθερο την περασμένη Κυριακή), ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα θέλει και είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Για τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη, η συμμετοχή στον τελικό είναι το επιστέγασμα της εξαιρετικής του παρουσίας στη Ντόχα, όπου συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, έπιασε το όριο για το Παρίσι, εξασφάλισε την παρθενική συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και, σαν «κερασάκι στην τούρτα», πήρε την έκτη θέση των ημιτελικών και προκρίθηκε.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports