Ακολουθηστε μας

Sports

Παγκόσμιο κλειστού: Ο Μίλτος Τεντόγλου (12:00) στη «μάχη» της υπεράσπισης του τίτλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου πριν από δύο χρόνια, το 2022, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου είχε πάρει ένα πανάξιο χρυσό μετάλλιο με καλύτερο άλμα στα 8.55μ και σήμερα θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του κορυφαίου στο αγώνισμα.

Η δεύτερη μέρα τoυ Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, θα έχει… Τεντόγλου στον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση του τίτλου που είχε κατακτήσει το Βελιγράδι το 2022 και για το 10ο μετάλλιο της καριέρας του, λίγο πριν κλείσει τα 26 του.

Ο Τεντόγλου, που φέτος έχει 8.26μ, πηδάει τέταρτος στη σειρά, όπως προέκυψε από την κλήρωση, και ο αγώνας του είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 12:00.

«Το στάδιο είναι αρκετά καλό, το ταρτάν κάτω είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που έχει στη Βουδαπέστη, στο Παγκόσμιο ανοιχτού. Τελευταία, σε όλα τα στάδια που γίνονται οι αγώνες, βάζουν αυτό το ταρτάν, είναι σίγουρα πολύ καλό, δοκιμασμένο. Εγώ πηδάω πολύ καλά σε αυτό αλλά για να πω την αλήθεια το προηγούμενο που είχε εδώ στη Γλασκόβη, μου άρεσε ένα τσακ περισσότερο γιατί ήταν λίγο πιο σκληρό και προτιμώ να είναι πιο σκληρό», έχει πει ο Έλληνας πρωταθλητής.

Οι ελληνικές συμμετοχές συνεχίζονται με την παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη στον προκριματικό των 60μ με εμπόδια. Ο έμπειρος αθλητής, που καταγράφει την έκτη του συμμετοχή στη διοργάνωση και φέτος έχει τρέξει 7.76, θα τρέξει στην τρίτη προκριματική σειρά

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 12:24.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα είναι η τρίτη παρουσία της ελληνικής ομάδας, στο πρωινό πρόγραμμα. Η νεαρή σπρίντερ θα κατέβει στο 60άρι, για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με την προοπτική να βρεθεί στον ημιτελικό.

Η Εμμανουηλίδου θα τρέξει στην πέμπτη σειρά, στον έβδομο διάδρομο στις 13:48.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports