Ακολουθηστε μας

Sports

Ο Τεντόγλου απάντησε για το «κομμένο» ρεκόρ: «Μπορώ να πηδήξω 8.40μ. όποτε θέλω»

Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος στο μήκος, με άλμα στα 8.40μ., όμως η Παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε να το ακυρώσει.

Ο λόγος; Θεωρεί πως το παπούτσι του Έλληνα Ολυμπιονίκη ήταν αντικανονικό!

Από την πλευρά του ο Τεντόγλου δεν άφησε αναπάντητη την απόφαση της Ομοσπονδίας και τοποθετήθηκε, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Instagram, γράφοντας:

«Η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν καμία ιδέα από παπούτσια και το άθλημα. Και αποφασίζουν εκείνοι ποια παπούτσια είναι ΟΚ και ποια όχι, για τους αθλητές. Πιστεύουν ότι αν ένα παπούτσι είναι χοντρό στο πίσω μέρος είναι καλό για εμάς. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι αχρείαστο αλλά κάνει και το παπούτσι βαρύ και δύσκολο να τρέξεις.

Ακύρωσαν το άλμα μου στα 8.40μ γιατί φορούσα το παπούτσι της πρώτης εικόνας. Ενώ τα παπούτσια στη 2η και 3η εικόνα είναι ΟΚ για μήκος. Τα παπούτσια των πρώτων δύο φωτογραφιών είναι τα ίδια, σε διαφορετικό χρώμα παρεμπιπτόντως.

Είχατε τσεκάρει τα παπούτσια (των αθλητών) από τα παλιά ρεκόρ; Είχαν εκείνοι λέιζερ στη βαλβίδα τους;

Νομίζω πως πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές για μένα.

Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8.40μ., μπορώ να πηδήξω τόσο όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος.

Και το αστείο είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα ώστε να «επιτρέπεται».

Και προφανώς είναι ΟΚ να χάσεις τρία αντι-ντόπινγκ τεστ αλλά όχι να φορέσεις αυτά τα παπούτσια.

Ο Black Panther είναι πολύ δυνατός».

Ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται σήμερα το βράδυ στο Gold μίτινγκ του Λιεβάν και δείχνει αποφασισμένος να κάνει μεγάλα άλματα.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports