Ακολουθηστε μας

Sports

O «χρυσός» Τεντόγλου έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη!

Γκρεμίστε τα τείχη για το χρυσό παιδί της Ελλάδας, τον Μίλτο Τεντόγλου από τα Γρεβενά! Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε σήμερα το πρωί με το  πρώτο του άλμα στα 8,30 μ. το χρυσό μετάλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος στην ιστορία της διοργάνωσης με τρία χρυσά στο μήκος! .

Ο Τεντόγλου καθάρισε τους αντιπάλους του από την πρώτη προσπάθεια στα 8,30 μέτρα και σημείωσε 8,16 μ. στο δεύτερο άλμα, ήταν άκυρος στο τρίτο και συνέχισε με 8,05 μ., 8,07 μ. και έκλεισε με 8,29 μέτρα.

Η χώρα μας έφτασε στο δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση μετά το ασημένιο του Νίκου Ανδρικόπουλου στο τριπλούν και στο 35ο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το τρίτο του διαδοχικό χρυσό μετά τη νίκη στη Γλασκόβη και στο Τορούν, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλτης στην ιστορία του αγωνίσματος. Η καλύτερη επίδοση του αθλητή στη διοργάνωση παραμένει το 8,38 μ. που του χάρισε τη νίκη στη Γλασκόβη το 2019.

Μετάλλια στη διοργάνωση, αλλά όχι χρυσά, έχουν κατακτήσει ακόμη, ο Λούης Τσάτουμας (2ος, 2007), ο Κώστας Κουκοδήμος (2ος, 1994) και ο Σπύρος Βασδέκης (3ος 1996).

Πλέον ο Τεντόγλου στοχεύει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, εκεί όπου θα διεκδικήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

Ο πρωταθλητής μας πανηγύρισε αυτό το μετάλλιο τόσο με τους Έλληνες που ταξίδεψαν από διάφορες πόλεις της χώρας, όσο και με τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που είδαν μαζί με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφία Σακοράφα, τον αγώνα του.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports