Ακολουθηστε μας

Sports

O Απόστολος Χρήστου πρώτος Έλληνας κολυμβητής που έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Απόστολος Χρήστου έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που «πιάνει» το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του Ολυμπιακού κολύμπησε πριν λίγο στη κλειστή πισίνα του ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του ACROPOLIS SWIM OPEN 2023 τα 100μ ύπτιο σε 53.22 ενώ το όριο είναι 53.74.

Έγινε αυτομάτως ο τέταρτος αθλητής – μέλος της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής μετά την Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), Χριστίνα Μόσχη (επίσης σκοποβολή) και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Στίβος).

Στην προκριματική σειρά του αγωνίσματος συμμετείχαν 38 κολυμβητές. Ως δεύτερος προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό ο Πίτερ Κέτζε (Νότια Αφρική) 54.72 ενώ ο Γιώργος Σπανουδάκης (ΑΟ Π.Φαλήρου) σημείωσε χρόνο 56.13.

Όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ο Χρήστου είχε δείξει τις…διαθέσεις του από τον περασμένο Μάρτιο όταν συνδύασε τη νίκη του στα 100μ. ύπτιο στο μίτινγκ της Μασσαλίας («Open Mediterranee»), με 53.72, επίδοση που είναι καλύτερη από το ολυμπιακό όριο με τη διαφορά πως στο συγκεκριμένο μίτινγκ τα όρια πρόκρισης για το “Παρίσι 2024” δεν αναγνωρίζονται.

Οι αγώνες συνεχίζονται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports