Ακολουθηστε μας

Sports

NFL: Πρωταθλητές οι Κάνσας Σίτι Τσιφς του Έλληνα Γιώργου Καρλαύτη! (videos)

Μια νέα δυναστεία γεννιέται στην NFL, με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς του Γιώργου Καρλαύτη να επικρατούν με 38-35 των Φιλαδέλφια Ιγκλς και να κατακτούν για τρίτη φορά στην ιστορία τους και δεύτερη τα τελευταία τρία χρόνια το Super Bowl.

Το Super Bowl LVII κρίθηκε ουσιαστικά από ένα holding που σφυρίχτηκε στην άμυνα των Ιγκλς με το σκορ στο 35-35 και τους Τσιφς να είναι στο τρίτο down. Το αυτόματο πρώτο down σε αυτή τη φάση ήταν που ουσιαστικά τους επέτρεψε να τρέξουν το ρολόι και να φτάσουν στη νίκη με το field goal του Μπάτκερ για το τελικό 38-35.

O Γιώργος Καρλαύτης έγινε ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει Super Bowl, στην πρώτη του χρονιά στην NFL. Σπουδαίο επίτευγμα για τον Έλληνα rookie, που αγωνίστηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του Super Bowl LVII.

Πάντως την παράσταση έκλεψε σ’ ένα ακόμα τελικό Super Bowl ο Πάτρικ Μαχόουμς, ο οποίος αν και αγωνίστηκε σοβαρά τραυματίας για ένα ημίχρονο, παρέδωσε μαθήματα δύναμης και αποφασιστικότητας.

Πόναγε φανερά, έτριζε τα δόντια του, όμως πίεσε όσο άντεχε και δικαιώθηκε. Στο τέλος κέρδισε τον τίτλο του MVP του τελικού και έγινε ο πρώτος έγχρωμος quarterback που κατακτά δύο φορές τον τίτλο του πολυτιμότερου σε τελικό Super Bowl.

Οι Φιλαδέλφια Ιγκλς προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 24-14, αλλά στο τέλος δεν βοήθησαν τον εαυτό τους. Ο Τζέιλεν Χερτς μπήκε στα βιβλία της ιστορίας των Super Bowls με τα τρία rush TDs που σκόραρε συν ένα με πάσα, όμως όταν η μπάλα ζεμάταγε, η επίθεση των Ιγκλς σώπασε.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports