Ακολουθηστε μας

Sports

Κουγιουμτσίδης, το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης! Χρυσός στο Ευρωπαϊκό της Ουγγαρίας!

Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης έγραψε Ιστορία! Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 79κ. Ελευθέρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών που διεξάγεται στην Ουγγαρία και πέρασε στον Πάνθεον της Ιστορίας της ελληνικής Πάλης!

Ο μόλις 21χρονος Ελληνας πρωταθλητής κατάφερε κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος. Μέσα σε λίγες ημέρες στέφθηκε πρωταθλητής Ανδρών και u23. Μάλιστα έγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής που αγωνίστηκε σε τελικό μετά από 19 χρόνια και ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους άνδρες μετά από 14 χρόνια! Απίστευτο!

Πραγματοποιώντας ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση στην κατηγορία των 79 κιλών το «λιοντάρι» ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αζέρου Ασφάρ Ασίροφ και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάνοντας τους Έλληνες υπερήφανους ακούγοντας τον εθνικό μας ύμνο!

Στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης ο Κουγιουμτσίδης κατέβηκε με κεκτημένη ταχύτητα από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό U23. Μετά και από αυτή την τεράστια επιτυχία ο Έλληνας πρωταθλητής κάνει άλμα τριών θέσεων και φτάνει στην τέταρτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία του.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports