Ακολουθηστε μας

Sports

Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου: Τσιάμης και Ανδρικόπουλος πήραν το εισιτήριο για τον τελικό

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής του 37ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβουΔημήτρης Τσιάμης, πέτυχε τον στόχο του και θα βρεθεί στον τελικό του τριπλούν μαζί με τον Έλληνα πρωταθλητή Νικόλα Ανδρικόπουλο.

Ο Δημήτρης Τσιάμης ξεκίνησε με άλμα στα 16.22μ., συνέχισε με άκυρο άλμα, στη τρίτη του προσπάθεια βελτιώθηκε με 16.26μ., έμεινε στην έκτη θέση και τσέκαρε εισιτήριο για τον τελικό.

Έτσι, ο 41χρονος Έλληνας πρωταθλητής του τριπλούν θα αγωνιστεί για πολλοστή φορά σε τελικό και την Παρασκευή (3/3, 19:30) θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Στο πρώτο άλμα… πάτησα στο σπίτι μου. Το δεύτερο άλμα το παράτησα γιατί ήταν πολύ άκυρο. Γενικά σήμερα πήδηξα το μίνιμουμ, μπορούσα να πηδήξω πολύ καλύτερα γιατί ήμουν πολύ καλά. Απλά με τη φόρα μου λίγο… μία ερχόμουν μπροστά, μία πίσω», υποστήριξε ο Δημήτρης Τσιάμης, το ρεκόρ του οποίου στον κλειστό είναι 17.12μ. (πανελλήνιο ρεκόρ) ενώ το φετινό του είναι 16.52μ.

Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος ξεκίνησε με άλμα στα 15.81μ. ενώ συνέχισε με άλμα στα 16.05μ., που τον έφερνε -εκείνη τη στιγμή- στην ένατη θέση και μόλις μία ανάσα από τη χρυσή οχτάδα του τελικού. Στην τελευταία του προσπάθεια, και ενώ βρισκόταν στη 10η θέση, κατάφερε να βγάλει άλμα στα 16.39μ. και να ανέβει στην 6η θέση και να κλείσει και αυτός εισιτήριο για το τελικό. Παράλληλα, με το 16.39μ. κατάφερε να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports