Ακολουθηστε μας

Sports

«Ατμομηχανή» η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! Νέο χρυσό μετάλιο στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό!

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η ελληνίδα υπερπρωταθλήτρια του βάδην συνεχίζει να σαρώνει και θυμίζει ατμομηχανή! Έχει βρει ρυθμό και όπου αγωνίζεται αφήνει πίσω τις αντιπάλους της τερματίζοντας πάντα στην κορυφή!

Η αθλήτρια του Μπρεντ Βάλανς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ποντεμπράντι τερματίζοντας σε 1 ώρα 29.17 και πετυχαίνοντας την τρίτη επίδοση της καριέρας της, λίγο πριν από το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης (19-27/8).

«Στην τελευταία αντεπίθεση ήμουν ξεκούραστη»

Η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε θέση εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Ομάδων μαζί με συνολικά 43 αθλήτριες ανάμεσα στις οποίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες Ευρώπης. Η μόνο που απουσίαζε ήταν η Ισπανίδα Πέρεζ, που αγωνίστηκε στα 35χλμ. βάδην και σημείωσε μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Ντρισμπιώτη κατάφερε σε αυτή την κούρσα να δείξει την αγωνιστική της κατάσταση ενόψει Παγκοσμίου, αλλά και την ικανότητα της να αγωνίζεται με τακτική και σχέδιο.

«Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Όλες οι σπουδαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο, ήταν εκεί να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατάφερα να φτάσω στη νίκη και το πέτυχα γιατί ακολούθησα το πλάνο που είχαμε φτιάξει με τον προπονητή μου και διαχειρίστηκα σωστά την κούρσα. Είχα τον έλεγχο, έκανα τις επιθέσεις για να δω την κατάσταση στην οποία είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες, έμεινα πίσω όταν έπρεπε για να ξεκουραστώ και τελικά με μια επίθεση μετά το 16ο χιλιόμετρο έφτασα στη νίκη», είπε αρχικά η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε:

«Στην τελευταία αντεπίθεση που έκανα ήμουν ξεκούραστη. Μέχρι το 16ο χιλιόμετρο δοκίμαζα και τις άλλες αθλήτριες για να δω αν έχουν δυνάμεις. Η Ιταλίδα ακολουθούσε πολύ κοντά μου στα τελευταία μέτρα, όμως πανηγύρισα στα τελευταία μέτρα καθώς ήξερα πως είναι κουρασμένη και δεν είχε δυνάμεις να με περάσει».

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο προπονητής της Μπερντ Βάλανς μετά τον σημερινό αγώνα

Αναφορικά με το επίπεδο του αγώνα είπε: «Ίσως ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες στους οποίους έχω συμμετάσχει. Όλες οι κορυφαίες με εξαίρεση την Πέρεζ ήταν εκεί. Νομίζω πως ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας».

Η Ντρισμπιώτη θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και στα μέσα Ιούνιο αναμένεται να μεταβεί για προετοιμασία με το γκρουπ του προπονητή της Μπερντ Βάλανς. Η αθλήτρια έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Sports