Ακολουθηστε μας

Life

«Βία, τέχνη κι αθλητισμός» – Μια συζήτηση μετά την παράσταση Football-No time for losers

Tο θρυλικό «FOOTBALL» του Θανάση Τριαρίδη, μια σκληρή ματωμένη κωμωδία, η οποία ανεβαίνει πάντα με επιτυχία, παρουσιάζεται σε μια έμφυλη ανάγνωση σκηνοθετημένο και παιγμένο μόνο από γυναίκες. Σε δραματουργική επεξεργασία της Δέσπως Πύρτσιου και της Αλεξάνδρας Σταμούλη και με την προσθήκη του υπότιτλου «No time for losers» ανεβαίνει για μία και μοναδική παράσταση, την Πέμπτη 20 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023».

Η παράσταση έκανε επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα και το θέατρο FAUST στις 26 Ιανουαρίου 2023 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία Δέσπως Πύρτσιου, στη Θεσσαλονίκη και την «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης».

Σκηνοθεσία: Δέσπω Πύρτσιου 
Δραματουργική επεξεργασία: Δέσπω Πύρτσιου, Αλεξάνδρα Σταμούλη
Σκηνική & Ενδυματολογική επιμέλεια: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου
Φωτισμοί / Βοηθός σκηνοθέτιδας: Εμμανουέλα Κρίσιλια
Πρωτότυπη μουσική: Νείλος Καραγιάννης
Σχεδιασμός αφίσας: Νικόδημος Τριαρίδης
Φωτογραφίες: Χρύσα Γούτου, Στέλιος Παπαρδέλας
Trailer: Αριάδνη Ζούπινα, Χρύσα Γούτου
Παραγωγή: ΝΤΟΥΕΝΤΕ

Στον ρόλο της “Φ.” η Αλεξάνδρα Σταμούλη

“…Κάνουμε την πληγή μας μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος, την αφηγούμαστε και την αφήνουμε πίσω μας. Όπως όλες τις ιστορίες…”
Ποια η σχέση του ποδοσφαίρου με τον Καντάφι, τη Μαρία Αντουανέτα κι έναν Ινδιάνο του 1.500 μ.Χ.; Ξέρει κανείς πού και πώς και πότε πέθανε ένας παίκτης–θρύλος; Τι εννοεί ο Freddie Mercury όταν τραγουδάει “«Νo time for losers»;

Η Φ. αναποδογυρίζει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, φέρνοντάς μας ενώπιον των ευθυνών μας, σε έναν μονόλογο για την πορεία του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.”

«ΒΙΑ, ΤΕΧΝΗ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Μια συζήτηση στην δημόσια πλατεία»

H Δομή Εις το Όνομα του Άλκη – In The Name Of Alkis θα συμμετάσχει στη συζήτηση με τίτλο «ΒΙΑ, ΤΕΧΝΗ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Μια συζήτηση στην δημόσια πλατεία», που θα ακολουθήσει μετά την πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση FOOTBALL/no time for losers

Πέμπτη 20 Απριλίου, 21:00

Θα συμμετάσχουν ο συγγραφέας του έργου κ. Θανάσης Τριαρίδης, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, ο δικηγόρος-συγγραφέας κ. Σπύρος Χριστοφορίδης, ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής κ. Μελής Μελετιάδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Άγγελος Χαριστέας, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές κ. κ. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Φάνης Κατεργιαννάκης και ο πρόεδρος της Δομής Εις το Όνομα του Άλκη κ. Λευτέρης Παπάς. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life