Ακολουθηστε μας

Life

Tι είπε ο πρώτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη – Οι διάλογοι

Με τις εξηγήσεις του πρώτου κατηγορούμενου για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού άνοιξε σήμερα ο κύκλος των απολογιών των 12 κατηγορουμένων. 

Ενώπιον της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, αλλά και των υπόλοιπων θυμάτων και των οικογενειών τους, ο 1ος κατηγορούμενος, ο οδηγός του λευκού Citroen, ξεκίνησε την απολογία του στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων:  

«Μέρες σκέφτομαι να βάλω τις σκέψεις μου σε μία σειρά. Να πω τα πράγματα όπως είναι χωρίς να στεναχωρήσω κάποιον. Να ζητήσω μία συγγνώμη για τη συμμετοχή μου σε αυτήν την ιστορία που κόστισε τη ζωή στον Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του», είπε μόλις ανέβηκε στο βήμα ο κατηγορούμενος, οδηγός του πρώτου οχήματος που έφτασε στο σημείο που καθόταν η παρέα του Άλκη. «Μακάρι να γυρνούσα πίσω τον χρόνο, να μην μπλεκόμουν ποτέ με ομάδες και συνδέσμους αλλά είναι αργά», πρόσθεσε.

Διαβάστε τους διαλόγους από την κατάθεση:

Π: “Έχετε ορατότητα; Βλέπετε τι γίνεται;”.
Κ: “Ήμουν στο αμάξι, άκουσα ότι ρώτησε ο δεύτερος, δεν είμαι σίγουρος “τι ομάδα είστε;”, και απαντάνε “Αρειανάρα ρε…”. Εκείνη τη στιγμή βγήκα από το αμάξι, είδα ότι δεν είχα βάλει χειρόφρενο γύρισα πίσω. Έκατσα λίγο στο αμάξι, βγήκε ο Νίκος Τσ. (φίλος Άλκη) και έτρεξε στην Πλαστήρα προς την Παπαναστασίου. Πήγα μέχρι τη μέση του δρόμου, έκανα μια κίνηση προς τα εκεί, αλλά δεν τον κυνήγησα. Είχε φύγει πιο πριν και άλλος ένας, τον κυνήγησε ο 4ος  μέχρι τη γωνία στην Παπαναστασίου. Μετά είδα κάποια άτομα να ανεβαίνουν προς τα πάνω, προσπαθούσα να διακρίνω, άκουγα φωνές, αλλά δεν καταλάβαινα. Είχα κοκαλώσει, άκουγα τις φωνές”.
Π: “Για τα άτομα προς τα πάνω;”.
Κ: “Για όλα είχα κοκαλώσει”.
Π: “Τι φωνές;”.
Κ: “Φωνές, να μαλώνουν. Δεν είχα οπτική επαφή, ήμουν προς τα κάτω”.
Π: “Στην απολογία σας λέτε παραπάνω για άτομα που έκαναν. Μην έρχεστε και μας λέτε σήμερα δεν είδα τίποτε. Δεν τα επιβεβαιώνετε σήμερα;”.
Κ: “Για το δρεπάνι π.χ.; Ε ναι το είχε ο 10ος. Είδα τη σκηνή με το δρεπάνι στην αρχή με ένα άτομο να κάνει την κίνηση”.
Π: “Πόσα άτομα ήταν πάνω εκεί;”.
Κ: “5-6 άτομα”.
Π: “Τι άλλο είδατε; Είδατε τον 10ο με το δρεπάνι να χτυπάει κάποιον; Το στυλιάρι;”.
Κ: “Ναι το είδα και το στυλιάρι”.

Π: “Είχατε καταθέσει να χτυπά. Πώς βρέθηκε ο Άλκης κάτω από τα σκαλιά;”.
Κ: “Δεν ξέρω”.
Π: “Τι είχαν αυτοί που ήταν στο αμάξι;”
Κ: “Ο 2ος είχε μαχαίρι. Ο τέταρτος είχε έναν πυρσό. Ο τρίτος ένα σφυρί, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το σφυρί ήταν σίγουρα στο αυτοκίνητο, τα άλλα μπορεί να τα είχαν πάνω τους. Το είχε αφήσει στο πατάκι. Για τον πυρσό μού το είχε πει ο ίδιος, αφού φύγαμε.
Π: “Είχατε πει και άλλα”.
Κ: “Προσπαθούσα να δικαιολογήσω πολλά, έκανα λάθος. Ο 9ος δε φαινόταν να κρατάει κάτι. Είδα ένα κράνος από το τρίτο αμάξι”.

Π: “Ακούτε βρισιές, κραυγές δεν ακούτε;”
Κ: “Ναι, τα πάντα. Είχα κοκαλώσει για λίγα δευτερόλεπτα και φώναξα να φύγουμε: “Ελάτε, ελάτε”.
Π: “Γιατί κοκαλώσατε, γι’ αυτό πήγατε”.
Κ: “Έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Πρώτος ήρθε στο αμάξι ο 3ος, μετά ο 4ος και τελευταίος ο 2ος. Έκανα μια μανούβρα κι έφυγα. Πέρασα με κόκκινο, γιατί είχε πολλά άτομα και έστριψα δεξιά. Πάρκαρα στα σύνορα Χαριλάου με Τούμπα σε ένα στενό. Το άφησα μήπως μας σταματούσαν στον δρόμο, είχε εμπλακεί σε αυτό, δε μπορούσα να κινούμαι με αυτό”.

Π: “Ο 2ος σάς είπε ότι είχε ένα μαχαίρι. Τι το έκανε;”.
Κ: “Δεν το συζητήσαμε. Από τη δικογραφία ξέρω ότι το πέταξε. Γενικά δεν είχαμε καταλάβει ότι είχε γίνει κάτι τέτοιο. Δεν το περίμενα ποτέ”.
Π: “Όταν επιτίθενται τόσα άτομα τι θα πει δεν το περίμενα; Αν δείτε πέντε άτομα πάνω σας τι θα γίνει; Τι περιμένατε;”.
Κ: “Ο σκοπός ήταν ένα οπαδικό επεισόδιο. Να επιβληθούμε. Βιαιοπραγία, άλλα μέχρι ένα σημείο”.
Π: “Ποιο είναι το σημείο;”.
Κ: “Το δικό μου; Όχι αυτό που έγινε. Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε εκείνη τη μέρα, με τίποτα”.
Π: “Είχατε ραντεβού;”.
Κ: “Όχι. Τα παιδιά (τα θύματα) δεν τα ξέρω”.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life