Ακολουθηστε μας

Life

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε στα 29 του ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη, σε ηλικία μόλις 29 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Ο 29χρονος Αλέξανδρος ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και σε ηλικία 17 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε επίσης και με άλλους αξιόλογους τεχνικούς όπως ο Κώστας Φλεβαράκης και ο Γιάννης Καστρίτης.

Είχε φορέσει επίσης τις φανέλες του Φίλιππου Βέροιας, των Τρικάλων, ενώ συμμετείχε και στα πρωταθλήματα της Σουηδίας και της Αυστρίας.

Ο Βαρυτιμιάδης πάλευε για χρόνια με τον καρκίνο. Τον είχε ξεπεράσει, όμως τελικά νικήθηκε και σκόρπισε θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ, στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα με όσους τον γνώρισαν να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του.

Με ανακοίνωση της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποχαιρέτισε τον Αλέξανδρο…

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 29 ετών! Μαχητής μέχρι το τέλος, ο Αλέξανδρος έδωσε έναν γενναίο και αξιοπρεπή αγώνα, όπως έκανε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Υπήρξε αθλητής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, με τον οποίο το 2012 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Αλέξανδρε…»

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life