Ακολουθηστε μας

Life

Και οι 12 κατηγορούμενοι αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό!

Στη δικαστική αίθουσα, όπου είναι σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, κανείς από τους δώδεκα κατηγορούμενους δεν αποδέχεται την κατηγορία πως χτύπησε τον 19χρονο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ στο ρεπορτάζ των Λία Χρησταρά και Κώστα Καντούρη, η δεύτερη συνεδρίαση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε  με την κλήρωση των ενόρκων, μεταξύ των οποίων και δύο αναπληρωματικών, αλλά και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Οι 12 κατηγορούμενοι εισήλθαν στην αίθουσα, δήλωσαν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια  η εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε το κατηγορητήριο. Σε όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης οι κατηγορούμενοι άκουγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Άπαντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (για τον Άλκη Καμπανό) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου νεαρού που τραυματίστηκε), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη, άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στη συνέχεια η πρόεδρος τους έδωσε και όλοι τόνισαν πως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Τι είπαν ενώπιον του δικαστηρίου οι 12 κατηγορούμενοι:

Πρώτος κατηγορούμενος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα, λυπάμαι πολύ για τα παιδιά.

Δεύτερος: Λυπάμαι  πολύ για ό,τι συνέβη, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Τρίτος: Λυπάμαι, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν παρών στο σημείο.

Τέταρτος: Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Ήμουν παρών, αλλά δεν έκανα τίποτα.

Πέμπτος: Ήμουν στο σημείο αλλά δεν έχω κάνει τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Έκτος: Αρνούμαι ό,τι μου αποδίδεται.

Έβδομος:  Αρνούμαι ό,τι μου αποδίδεται.

Όγδοος: Αρνούμαι τις κατηγορίες. Λυπάμαι για ό,τι συνέβη.

Ένατος: Ήμουν εκεί. Αρνούμαι ό,τι μου αποδίδεται. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου.

Δέκατος: Αρνούμαι τις κατηγορίες. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού και από τους δύο τραυματίες. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων που με αναλογεί. Θέλω να δικαστώ για ό,τι έκανα. Δεν ήρθα σε επαφή με τον Άλκη Καμπανο, παραδέχομαι ότι χτύπησα τον άλλον.

Ενδέκατος: Αρνούμαι τις κατηγορίες, ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη.

Δωδέκατος: Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια. Είχα το ρόλο του ταξιτζή και ήμουν 80 μέτρα μακριά από το περιστατικό. Δεν κατέβηκα ποτέ από το αυτοκίνητο.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: ert.gr

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life