Ακολουθηστε μας

Life

Η στιγμή που η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στη Θεσσαλονίκη (videos)

Σε μια εντυπωσιακή ανοιχτή τελετή στη Νέα Παραλία, η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στην «καρδιά» της πόλης τρεις μήνες πριν από την έναρξη των 33ων Ολυμπιακών Θερινών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Η λαμπαδηδρόμος και Ολυμπιονίκης, κ. Τασούλα Κελεσίδου, άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιο Αγγελούδη, δίπλα από τις εμβληματικές Ομπρέλες της Θεσσαλονίκης και με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Τη λαμπρή επίσημη τελετή πλαισίωσε η Συμφωνική Ορχήστρα, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης και της πρέσβεως της Γαλλίας, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς ελληνικούς χώρους

Στη συνέχεια, έγινε η ανάκρουση του Ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και της Ελλάδας από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα υψώνονταν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης οι αντίστοιχες σημαίες.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντάλλαξε δώρα με την πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λόρενς Οέρ, με «άρωμα» Ολυμπιάδας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς ελληνικούς χώρους.

Η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτέρευσε  χτες στη Θεσσαλονίκη και σήμερα νωρίς το πρωί θα αναχωρήσει με τερματισμό στο Βυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life