Ακολουθηστε μας

Life

Δολοφονία αστυνομικού στο Ρέντη: «Παγωμένες» οι έρευνες, άνευ ουσίας τα «στοιχεία» που κατέθεσαν δύο υπουργοί στον Άρειο Πάγο!

Περισσότερο από ένα μήνα, μετά την υποβολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη του φακέλου με τα στοιχεία, για την οπαδική βία, πηγές της Δικαιοσύνης τα χαρακτηρίζουν «νεκρά», καθώς περιλαμβάνουν υποθέσεις, που έχουν ήδη εκδικαστεί!

Τα δύο κυβερνητικά στελέχη είχαν ζητήσει την διεύρυνση και αναβάθμιση των ποινικών ερευνών, που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη για τα φαινόμενα οπαδικής βίας και διαφθοράς ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και την αντιμετώπιση των συμμοριών χούλιγκαν με τις πρόνοιες του νόμου περί εγκληματικής οργάνωσης.

Είχαν ζητήσει δηλαδή τη συνένωση όλων των δικογραφιών, με γνωστούς και άγνωστους δράστες οπαδικής βίας, συνταγή Χρυσής Αυγής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διερεύνηση της οπαδικής βίας ανά την Ελλάδα, με βάση το υλικό, που προσκόμισαν οι δύο υπουργοί, παρουσιάζει εξαιρετική δυσκολία, ενώ θα χρειαστεί ανυπολόγιστο χρόνο.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αξιωματικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος, που διερευνούν την υπόθεση με την εποπτεία της Εισαγγελέα Οργανωμένου Εγκλήματος Σταματίνας Περιμένη, έχουν ξεκινήσει να διερευνούν καρέ – καρέ βιντεοληπτικό υλικό όλων των δικογραφιών, με υποθέσεις που έχουν ήδη εκδικαστεί και αφορούν από τη δολοφονία Φιλόπουλου, μέχρι εξυβρίσεις στα γήπεδα.

Παράλληλα θα πρέπει επίσης να βάλουν στο μικροσκόπιο της έρευνας όλα τα πρόσωπα, που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά οπαδικής βίας σε γήπεδα ή και εκτός γηπέδων και να τα συγκρίνουν με βιντεοληπτικό υλικό ακόμη και από ανεξιχνίαστες υποθέσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν κάποιοι έχουν επαναλαμβανόμενη εμπλοκή.

Στο μεταξύ, “παγωμένη” παραμένει ακόμη η έρευνα Δικαιοσύνης και Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υποκινητών των επεισοδίων στο Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός.

Ο 18χρονος, που έχει προφυλακιστεί, καθώς ομολόγησε ότι, έριξε ναυτική φωτοβολίδα, στη συμπληρωματική του απολογία, για το θάνατο του αστυνομικού, δεν εισέφερε περισσότερα στοιχεία από όσα είχε δώσει αρχικά.

Οι έρευνες των Αρχών ωστόσο παραμένουν “παγωμένες”, λόγω των κρίσεων στην Αστυνομία, μετά την αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο ηγείται πλέον ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί του τμήματος Αθλητικής βίας, κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, ενόψει αλλαγών…

πηγή: dikisports.blogspot.com

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life